Lukšiečiai gimnazistai susidomėjo cirko žanrais

Kas domisi drama, kas propaguoja menus, o Lukšių gimnazistai susidomėjo cirku. Cirko meno asociacija kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Šakių cirko studija „Šypsena“ Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje pradėjo vykdyti projektą „Susipažink su cirko žanrais“.
 
Projekto tikslas - vaikus ir jaunimą supažindinti su cirko žanrais, skatinti jų domėjimąsi cirku. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 1- 4 klasių mokiniams cirko užsiėmimai vedami kiekvieno mėnesio pirmą ir antrą savaitę (kiekvienai klasei per savaitę vyksta po du pažintinius užsiėmimus kūno kultūros pamokų metu).

Užsiėmimų metu moksleiviai susipažįsta su skirtingais cirko žanrais, su pasirinktos cirko meno srities ir konkrečios meninės raiškos (akrobatikos, žongliravimo, ekvilibristikos, gimnastikos, klasikos ir kt. cirko meno žanrų) būdais.

Rugsėjo mėnesį moksleiviai buvo supažindinti su akrobatika, visą spalį  jie susipažįsta su žongliravimu ir ekvilibristika, o lapkritį bus mokomi gimnastikos pratimų. Pažintinius cirko meno šakų užsiėmimus šios mokyklos moksleiviams veda studijos „Šypsena“ vadovai, profesionalūs cirko artistai, taip pat cirko trenerė.

Moksleiviai, susidomėję cirko žanrais, savo žinias galės toliau tobulinti cirko mokykloje, taip įsitraukdami į aktyvią sportinę veiklą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.