Meno mokyklos mokiniai dalyvavo nuotaikinguose užsiėmimuose

pleneras glgŠakių meno mokyklos Dailės skyriaus moksleiviai dalyvauja įvairiuose pleneruose. Gegužės 4 d. Gelgaudiškio dvare vyko Šakių ir Jurbarko meno mokyklų Dailės skyrių moksleivių vienos dienos pleneras.

Nuotr. Šakių ir Jurbarko meno mokyklų Dailės skyrių moksleiviai dalyvavo bendrame plenere, kurio metu tapė Gelgaudiškio dvarą.

Šis pleneras buvo skirtas stiprinti bendradarbiavimą tarp mokyklų, ugdyti jaunųjų dailininkų kūrybingumą, dalintis patirtimi ir fiksuoti žymiausius kultūrinio paveldo objektus bei jų aplinką. Moksleiviai įsikūrė svetingame Gelgaudiškio dvare, vėliau apžiūrėjo dvaro išorę, stebėjo detales, ieškojo motyvų.
 
Tapyti jiems sekėsi puikiai – šiltas oras, saulė ir gera nuotaika padėjo kūrybiniam procesui. Užbaigę darbus, visi skubėjo į rūmų vidų, kur laukė dvaro ponia. Ji pasakojo dvaro istoriją, vėliau moksleiviai mokėsi šokių žingsnelių. Jaunieji dailininkai grįžo pavargę, tačiau pasisėmę geros nuotaikos ir idėjų kūrybai.

Gegužės penktąją Dailės skyriaus moksleiviai dalyvavo dar viename nuotaikingame užsiėmime, kurį organizavo Šakių rajono savivaldybės Jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC). Moksleiviai susirinko prie JKSC krepšinio aikštelės, kur vyko krepšinio komandų draugiškos rungtynės. Čia jie piešė žaidžiančius sportininkus, stebėjo judesius, bandė užfiksuoti svarbiausias žaidimo akimirkas. Piešinius padovanojo sporto mokyklos trenerėms. Nutapyti darbai bus eksponuojami JKSC.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.