Domėjosi ukrainiečių vaikų ugdymo klausimais

ukrainieciai luksiuose
Antradienį Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje lankėsi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės skyriaus vyriausioji specialistė Beta Zaveckienė ir ministerijos konsultantas ukrainiečių švietimo klausimais Vyacheslav Gipich.

Kaip informavo susitikime dalyvavęs vicemeras Darius Jakavičius, pagrindinis susitikimo tikslas – pasižiūrėti, kaip sekasi adaptuotis ukrainiečiams vaikams, kai sekasi juos ugdyti, su kokiomis problemomis susiduriama. Anot D. Jakavičiaus, svečiams įspūdį paliko gimnazijoje naudojama šiuolaikiška ir moderni įranga, kuri, anot svečio, Ukrainoje buvo naudojama tik aukščiausio lygio ugdymo įstaigose. Žinoma, sako vicemeras, problemų yra ir bus, tai natūralu.
 
„Pirmiausiai tai ir bendravimo problemos. Jauni mokytojai nekalba rusiškai, o ukrainiečiai vaikai nekalba angliškai. Problemų nekyla tik su vyresniais mokytojais“, – sakė D. Jakavičius, paminėjęs ir tai, kad susitikime dalyvavusios ukrainiečių mamos kalbos barjero neįvardijo kaip didelės problemos, tikino, kad jos susikalba, yra šiltai priimamos.

Kaip dar viena iš problemų įvardytas maitinimas, prie kurio esą vaikai nepripranta, pasigendama tokio maisto kaip dešrelės ar užkandžiai, tačiau mūsų įstaigose būtent tokia maitinimo tvarka ir taikytis prie reikalavimų tenka visiems, dažnai sveikesnio maitinimo principais skundžiasi ir lietuvaičiai.

Anot vicemero, kai kurios mamos su vaikais dar tikisi grįžti į Ukrainą, ateitį sieja su gimtąja šalimi, tačiau iš karštesnių taškų atvykusios moterys pripažįsta, kad net norėdamos tiesiog neturi, kur grįžti.

Vicemeras informavo, kad vien Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje šiuo metu mokosi 26 ukrainiečiai vaikai, iš viso rajone jau yra 86 įvairaus amžiaus ukrainiečių vaikai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.