Profesinio rengimo centras išlydėjo beveik šimtą absolventų

profesine iteikimai
Šiais mokslo metais kvalifikaciją įgijo ir profesinio mokymo diplomus gavo 96 absolventai. Didelė dalis jų – būsimi slaugytojo arba socialinio darbuotojo padėjėjai. Marijampolės PRC nuotr.


Birželio 28 d. Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje buvo įteikti diplomai 96 absolventams, įgijusiems slaugytojo padėjėjų, pardavėjų-konsultantų, padavėjų ir barmenų, socialinio darbuotojo padėjėjų, apdailininkų, stalių bei technikos priežiūros verslo darbuotojų kvalifikacijas.
 
Kartu pasidžiaugti ir pasveikinti absolventų atvyko ir garbūs svečiai – Marijampolės profesinio rengimo centro direktoriaus pavaduotoja Rugilė Sveikataitė-Šnekutė, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, verslininkas Arūnas Tarnauskas, Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis, Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė, Turizmo ir verslo informacijos centro vadovė Daiva Palukaitienė, Kudirkos Naumiesčio seniūnas Edvardas Belevičius bei Seimo narės Irenos Haase patarėjas Marijus Žitkus, aktyviausiems absolventams įteikęs individualius apdovanojimus.

Anot Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėjos Marijos Jurgilienės, dalis svečių yra geri profesinio rengimo centro draugai, bendradarbiai. Tarp jų – A. Tarnauskas bei A. Klimaitis, visuomet mielai priimantys profesinio centro auklėtinius praktiniam mokymui, į centrą atsiunčiantys savo darbuotojus kvalifikacijos keitimui ar tobulinimui.

M. Jurgilienė džiaugiasi, jog profesinis mokymas sulaukia vis daugiau dėmesio. Pasak jos, populiariausiomis yra darbo rinkoje paklausiausios profesijos, pavyzdžiui, šiemet buvo diplomuoti 28 slaugytojo padėjėjai, 14 socialinio darbuotojo padėjėjų.  

„Šiemet turime naują programą – transporto priemonių remontininkų, tikrai susidomėjimas didelis. Dabar LAMA BPO sistemoje vyksta priėmimai, galima sakyti, kad socialinio darbuotojo padėjėjų grupė jau pilna, manau, kad jau kvota viršyta, tad gali būti, kad ne visi norintys bus priimti. Profesinio ugdymo ir šitų specialybių darbuotojų tikrai reikia“, – džiaugėsi vedėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.