Prezidentūroje pagerbtas lukšietis Martynas ir jo mokytojas A.Burkšaitis

mikalauskasGruodžio 10 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Prezidentūros Baltojoje salėje susitiko su tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų dalyviais bei jų mokytojais ir komandų vadovais. Į priėmimą buvo pakviestas ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientas Martynas Mikalauskas bei jo mokytojas Antanas Burkšaitis.
 
Nuotr. Lukšietis gimnazistas M.Mikalauskas už pasiekimus Tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Graikijoje buvo pagerbtas Lietuvos Prezidentūroje.
 
Gerai pasirodęs Respublikinėje mokinių astronomijos olimpiadoje lukšietis M.Mikalauskas laimėjo III laipsnio diplomą ir kvietimą kartu su Lietuvos rinktine vasarą dalyvauti Tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Graikijoje. Už šiuos pasiekimus šių metų gegužės mėnesį jis ir jo  mokytojas A. Burkšaitis buvo apdovanoti rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštais.

Liepos 26 – rugpjūčio 5 dienomis Graikijoje, Volos mieste, vyko 7-oji tarptautinė mokinių astronomijos ir astrofizikos olimpiada.  Nors Lietuvos komandos pasiekimai, lyginant su praėjusių metų triumfu, kai pirmą kartą Lietuvos istorijoje mūsų komandos atstovas tapo absoliučiu tarptautinės mokinių olimpiados nugalėtoju, šiemet nėra tokie žymūs, tačiau jų dalyvavimas neliko nepastebėtas šalies Prezidentės.  

D.Grybauskaitė gyrė moksleivius, sėkmingai pasirodžiusius tarptautinėse olimpiadose, kuriose jie sužibėjo savo unikaliais gebėjimais, ir jų mokytojus, pastebėjusius moksleivių gabumus bei įkvėpusius mokytis, siekti ir laimėti. Mokinių pergalės yra didžiulis mokytojų pastangų įvertinimas, o visos Lietuvos sėkmė - daugelio lietuvių asmeninės pergalės.

A.Burkšaitis pabrėžė, kad labai retai mūsų rajono moksleiviai papuola į Lietuvos rinktinę ir tampa tarptautinių olimpiadų dalyviais užsienyje, nes jie nepajėgūs konkuruoti su geriausių ir prestiziškiausių šalies gimnazijų bei licėjų moksleiviais. Džiugu, kad M.Mikalauskas ir šiais metais intensyviai ruošiasi Respublikinei astronomijos olimpiadai ir siekia užsibrėžto tikslo – vėl patekti į Lietuvos rinktinę bei dar kartą išmėginti save tarptautinėje olimpiadoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.