Tradicinė Amatų diena nepraranda savo populiarumo

muge varpeBalandžio 11 dieną Šakių „Varpo“ mokyklos koridoriai ir valgykla dūzgė lyg pavasarį pabudusių bičių avilys. Palaikyti savo vaikučių, įsigyti vieną kitą skanėstą, velykinę dekoraciją ar kokią malonią smulkmenėlę parsinešti į savo namus atvyko tėveliai, draugai, giminaičiai ir net seneliai ar kaimynai.
 
Nuotr. Jau tapo įprasta, kad mažieji Amatų mugei pradeda ruoštis nuo mokslo metų pradžios, tad ir jų stalai gausiausiai nukrauti darbeliais.
 
Vis dar savo populiarumo neprarandanti tradicinė Amatų diena, „Varpo“ mokykloje organizuojama dar nuo 1996 - ųjų – džiaugsmingas pavasarinis  renginys, kuriam ruošiamasi iš anksto. Pradinių klasių mokiniai ir mokytojos darbeliais Amatų dienai pradeda rūpintis nuo pat mokslo metų pradžios. Pasak Šakių „Varpo“ mokyklos direktoriaus pavaduotojo Stanislovo Grušio, tradicija tokia pat sena kaip ir mokykla.

Tiesa, pasiūla kasmet vis didesnė už paklausą, vadinasi sumažėjo besidominčiųjų. Be to, darbo dieną ne visi tėveliai turi galimybę čia ateiti. Galbūt todėl Amatų diena prasidėjo pietų pertraukos pradžioje – nuo 12 valandos. Ankstesniais metais Amatų ir verslo dienos buvo organizuojamos šeštadieniais. Tada jos primindavo „sumažintas“ Kaziuko muges, vykstančias Vilniuje, į kurias kasmet suvažiuoja pusė Lietuvos. Į „Varpo“ mokyklą atvykdavo pusė jos bendruomenės.

Pasidairius po prekystalius, abejonių neliko - mokiniai tokie pat išradingi ir ieškantys naujovių kaip ir ankstesniais metais. Jei anksčiau tik mokyklos kavinėje „žaisdavo“ pardavėjus ir barmenus, tai šiemet „atidarė“ tikrų tikriausią ledų kioskelį, kuriuo visai netikėtai tapo mokyklos budinčiųjų darbo vieta. Prekyba per langelį pritraukė daug moksleivių, nusidriekė eilutė. Kažin, ar paskutiniesiems liko paragauti?

Kaip visada, visi darbeliai stebino savo kokybe ir grožiu. Viskas iki smulkmenų apgalvota, kruopščiai padaryta. Čia buvo galima įsigyti tiek medžio dirbinių, tiek velykinių dekoracijų ir atvirukų, tiek visokiausių gražių smulkmenėlių namams pasipuošti. Buvo kur akis paganyti ir iš ko pasirinkti. Visus atvykusius viliojo namuose keptų pyragėlių ir vaflių kvapai, šalia jų siūlomos visokiausios akcijos atrakcijos ir vienišo mugės muzikanto gitaros garsai.

Sausakimšoje valgyklos patalpoje buvo karšta lyg krosnyje, nebuvo kuo kvėpuoti, tačiau čia būriavosi daugiausiai pirkėjų. Mat tai mokyklos mažųjų vieta. Todėl čia ir skubėjo jų tėveliai, mamytės ir močiutės. Populiariausios prekės – margučiai ir visokiausios smulkmenėlės artėjančiai Šv.Velykų šventei.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.