Zyplių dvare - Angelų Sargų dienos paminėjimas

policijos dienaŠakių rajono policijos komisariato pareigūnai spalio 2 -ąją Angelų Sargų arba Policijos dienos minėjimą, kaip ir praėjusiais metais, surengė svetinguose Zyplių dvaro rūmuose. Rajono policijos komisariato pareigūnų profesinės dienos minėjime dalyvavo ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Harimantas Poškevičius.
 
Nuotr. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas H. Poškevičius policijos Generalinio komisaro vardu pirmojo laipsnio atminimo ženklu už nuopelnus apdovanojo šakietį pareigūną A. Marcelionį.
 
Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis visus kolektyvo narius sveikindamas su gražia profesine švente linkėjo niekada nepamiršti, jog policijos pareigūnai pirmiausia tarnauja žmonėms. „Didžiausias mūsų darbo įvertinimas, manau, būna tada, kai žmogus, kuriam padėjote, žiūri į Jus padėkos kupinomis akimis. Tad linkėčiau, kad mes kuo daugiau nuveiktume gerų darbų ir būtume tikri Angelai Sargai mūsų žmonėms“,- sakė komisariato vadovas M. Akelaitis. Jo mintims pritarė ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas H. Poškevičius. „Būkite Angelais Sargais ne tik darbe, teikdami pagalbą žmonėms, bet ir savo šeimai, draugams, tėvams, globokite juos ir saugokite, nes šie žmonės jus visada palaiko ir supranta. Tokia mūsų tarnybos specifika, jog artimiesiems tenka dažnai dėl mūsų nerimauti ir dieną, ir naktį“,- sakė H. Poškevičius. Svečias šventės metu rajono pareigūnams įteikė garbingus apdovanojimus.

Policijos Generalinio komisaro vardu pirmojo laipsnio atminimo ženklu už nuopelnus apdovanoti pareigūnai Aurimas Marcelionis ir Romas Kymantas. Marijampolės apskrities viršininko Skirmanto Andriušio padėkos už nepriekaištingą tarnybą įteiktos Ramunei Dubininkaitei, Raimondui Jokūbaičiui bei nestatutinėms darbuotojoms Romai Rukienei ir Zinai Aštrauskienei.  Už ištarnautus metus trečiojo laipsnio atminimo ženklu apdovanoti Gražvydas Totoraitis ir Remigijus Baltrušaitis.

Kaip pastebėjo rajono policijos komisariato vadovas M. Akelaitis, palaikyti viešąją tvarką rajone padeda seniūnai bei policijos rėmėjai. „Policijos pagalbininkai savotiškai kompensuoja retėjančias mūsų pareigūnų gretas, todėl jų indėlis į viešosios tvarkos užtikrinimą yra tikrai labai reikšmingas“,- sakė M. Akelaitis. Tad šventės proga padėkos raštai buvo įteikti Kudirkos Naumiesčio policijos rėmėjų grupės atstovams Ritai Dumbliauskei ir Vytautui Šimkoniui. Iš viso padėkos pareikštos net 26 rajono policijos rėmėjams. Padėka už bendradarbiavimą skirta ir Slavikų pagrindinės mokyklos direktoriui Juozui Rakickui. Rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus padėkos raštas už naujas iniciatyvas įteiktas Viešosios policijos skyriaus pareigūnei Aušrai Mockevičiūtei.

Šakių rajono savivaldybės vicemerė Rima Rauktienė, perfrazuodama Kristijono Donelaičio „Metus“, į rajono pareigūnus prabilo savitu hegzametru. Ne tik pasveikinimas, bet ir pareigūnams skirtos dovanos buvo netradicinės,- du kibirai „su piernikais“.

Marijampolės apskrities vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Raimondas Vasiliauskas šakiečiams pareigūnams palinkėjo išlikti tvirtiems, sąžiningiems ir darbingiems. Lietuvos Respublikos Generalinio prokuroro padėką už pavyzdingą pareigų atlikimą jis įteikė komisariato pareigūnei Jurgitai Sprindžiūnienei. Marijampolės apskrities vyriausiojo prokuroro padėkos buvo skirtos  Laurai Gudaitytei, Ievai Kucinaitei ir Dianai Balaišienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.