Kriminalai (2016-11-22)

Apvogė
Lapkričio 16 d. apie 11 val. pastebėta, kad įsibrauta į ūkinį pastatą, esantį Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Kubilėlių kaime, ir pagrobtas benzininis pjūklas „STIHL“. Nuostolis 350 eurų.

Lapkričio 18 d. Šakių seniūnijos Prancų kaimo gyventoja policijai pranešė, kad lapkričio 17 d. apie 6 val. pasigedo apie 35 kg sūdytos mėsos, kuri buvo ūkiniame pastate. Nuostolis apie 150 eurų.

Lapkričio 19 d. apie 1 val. Plokščių kaimo gyventojas pastebėjo, jog iš jo kiemo dingo du motoroleriai, kurie vėliau buvo rasti apgadinti netoli namų. Nuostolis 60 eurų.
 
Lapkričio 19 d. apie 2 val. Plokščių seniūnijos gyventoja pastebėjo, kad iš jos sodybos kiemo dingo automobilis „Opel Vectra“. Automobilis stovėjo neaptvertame kieme, nerakintas, su rakteliais užvedimo spynelėje. Taip pat pasigesta motorolerio „Piaggio“, kuris buvo nerakintame ūkiniame pastate. Minėti daiktai rasti sodybos teritorijoje, apgadinti. Daiktai grąžinti savininkei. Nuostolis 150 eurų.

Lapkričio 19 d. policijai pranešta, kad iš sodybos Kudirkos Naumiestyje Baltkalnio g. pavogta vejapjovė „John Deere X165“, stovėjusi prie ūkinio pastato. Turtas nedraustas, nuostolis 2000 eurų.

Narkotikai
Lapkričio 17 d. apie 19 val. kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai Lukšių mstl. A.Tatarės g. patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Skoda Octavia”, kurio keleivis, Šakių rajono gyventojas (18m.), kuprinėje turėjo apie 10 gramų augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos – kanapių.

Dingo
Lapkričio 18 d. apie 21 val. policija gavo Šakių seniūnijos Išdagų kaimo gyventojos pranešimą, kad lapkričio 17 d. ryte iš namų išėjo ir iki šiol negrįžo kartu gyvenanti anūkė (13 m.). Mergaitė vidutinio kūno sudėjimo, šviesių ilgų plaukų, maždaug 160 cm ūgio, vilkėjo juodos spalvos striukę su kapišonu, mėlynos spalvos džinsus, avėjo geltonos spalvos aulinukais. Su savimi turėjo mėlynos spalvos kuprinę su raudonos spalvos dėmėmis.

Smurtavo
Lapkričio 19 d. apie 20 val. Lukšių seniūnijos Plynių kaime namuose buvęs sutuoktinis (55 m.) grasino susidorojimu bei smurtavo prieš buvusią žmoną.

Kyšis
Lapkričio 19 d. apie 20 val. Griškabūdžio seniūnijos Paluobių kaimo gyventojas, automobilio „Renault“ vairuotojas (44 m.), siekdamas išvengti atsakomybės, nes vairavo automobilį neblaivus (2.13 prom. alkoholio), Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato pareigūnams pasiūlė ir davė 100 eurų kyšį Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.