Pavydo priepuolio apimtas vyras suspardė sugyventinę

Slavikų seniūnijos gyventojas L. Š. apsvaigęs nuo alkoholio taip įsisiautėjo namuose, kad vaikų akivaizdoje spardė savo sugyventinę, tampė ją už plaukų. Kaltinamasis realios laisvės atėmimo bausmės išvengė, paskirtos bausmės vykdymas buvo atidėtas.

Teismui kaltinamasis L. Š. pasakojo, kad praeitų metų lapkričio 26 d. apie 19 val. namuose tarp jo ir sugyventinės S. O. kilo žodinis konfliktas, jis nesusivaldė, pradėjo stumdytis, apsispardė. Dėl kokių priežasčių kilo konfliktas, neprisimena, bet teigė, kad spyrė sugyventinei gal šešis kartus į koją, galvą. Teisme L. Š. sakė nepagalvojęs, kad, spardant žmogų į galvą, nugarą, gali būti sunkios pasekmės. Sugyventiniai kartu augina nepilnamečius vaikus. L. Š. teigė, kad konflikto metu vaikai buvo kitame kambaryje ir negirdėjo, kaip juodu su sugyventine pykstasi. Teisme kaltinamasis gailėjosi dėl savo poelgio, norėjo atsiprašyti sugyventinės ir sutiktų dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.
 
Nukentėjusioji S. O. kiek kitaip pateikė incidento aplinkybes. Pasak jos, konfliktas kilo prieš kelias dienas dėl to, kad vaikas parsinešė iš pažįstamo šuniuką. Sugyventinis pradėjo jai tą pažįstamą vyrą prikaišioti. Nukentėjusioji pasakojo, kad dar lapkričio 9 d. sugyventinis ją taip sumušė, kad buvo visa mėlyna. Lapkričio 25 d. sugyventinis grįžo namo, išdaužė visus langus, ji iškvietė jam policiją. Kaip teismui pasakojo nukentėjusioji S. O., lapkričio 26 d. sugyventinis pradėjo visai kvailioti, vertė ją gerti degtinę kartu. Ji vaiką valgydino, o jis pribėgęs ją už plaukų tempė ir nuvertė nuo lovos, pradėjo spardyti ir išėjo į kaimą. Grįžo iš kaimo ir parsivedė tą žmogų, kuris jos vaikui atidavė šuniuką. Anot nukentėjusiosios, tuomet sugyventinis pradėjo daužytis, kad kraujai visur tiško, vaikai išsigando, pradėjo klykti ir iškvietė policiją.

Moteris sakė netikinti, kad sugyventinis gali pasikeisti, bet teismui sakė, kad jai vienai labai sunku namuose, nori, kad jis liktų laisvėje. Ji teisme dar pridūrė, kad sugyventinis pusę metų negėrė, buvo užsikodavęs. Kai negėrė, buvo geras žmogus, o spalio 25d., anot nukentėjusiosios, „nulaužė kodą“.

Teismo sprendimu L. Š. pripažintas kaltu padaręs nusikaltimą ir jam paskirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 2,6 metams. Vyras įpareigotas neišvykti už gyvenamosios vietos rajone ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, taip pat nurodyta gydytis nuo alkoholizmo ir išklausyti smurtinį elgesį keičiančių paskaitų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.