Už vairavimą išgėrus – baudžiamoji atsakomybė

Šakių rajono apylinkės teisme išnagrinėta byla, kur teisiamas vairuotojas, Šakiuose nutvertas girtas prie vairo 2017 metais. Jis tapo ir pirmuoju šakiečiu, kuriam už vairavimą išgėrus (sukėlė techninę avariją, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis) taikoma ne administracinė, o baudžiamoji atsakomybė.

Šių metų sausio 6 d. apie vidurdienį, vairuodamas automobilį „Audi A6“, nedirbantis, anksčiau teistas, Šakiuose pas motiną registruotas 44 metų A. K. Kęstučio gatvėje (Šakių mieste) atsitrenkė į kitą automobilį. Vyriškis į policijos alkoholio matuoklį įpūtė 2,22 promilės (vidutinis girtumas).
 
Kaltinamasis teisme tvirtino, kad gailisi dėl tokio poelgio ir jaučiasi taip, tarsi „20 žmonių būtų nušovęs“, bet teisėjui aiškino manantis, kad neturi problemų dėl alkoholio.  

Pažeidėjas teisme pasakojo, kad išvakarėse gėrė pas draugą Šaulių gatvėje, ten pasiliko ir nakvoti. Kitą dieną nusprendė aplankyti kitą draugą, gyvenantį Kęstučio gatvėje, ir leidosi į nutrūktgalvišką kelionę. V. Kęstučio gatvėje atsitrenkė į kitą automobilį ir buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Automobilis buvo registruotas kaltinamojo mamos vardu, bet jį pirko pats kaltinamasis už 800 eurų, mama davė kažkiek pinigų jo remontui – todėl jos vardu ir įregistravo. Kaltinamasis eksploatavo mašiną pats. Teisme A. K. teigė, kad visą laiką mamos paklausdavo, ar gali automobiliu naudotis, nes gyvena su ja, o iš namų išvyko (prieš parą iki įvykio) blaivus ir sveikas.

A. K. ir anksčiau buvo baustas daug kartų už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje bei vairavimą vartojus alkoholinių gėrimų.

Teismas pripažino kaltu A. K. padarius nusikaltimą ir skyrė 20 parų arešto, taip pat atėmė teisę vairuoti transporto priemones 2,6 metams bei konfiskavo jam priklausantį, motinos vardu registruotą automobilį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.