KRIMINALAI (2017-06-13)

Apiplėšė ir sumušė
Birželio 9 d. 19.30 val. Šakiuose Aušros gatvėje, prie autobusų stoties esančiame parke, iš matymo pažįstami trys vyrai panaudojo fizinį smurtą prieš vyrą (g. 1982 m.), gyvenantį Duobiškių kaime. Užpuolikai iš vyriškio atėmė 330 eurų, mobiliojo ryšio telefonus „Sony Ericsson“ ir „Ipone S4“, asmens tapatybės kortelę, invalidumo pažymėjimą, banko kortelę. Šakių ligoninėje vyriškiui nustatyta galvos, kairės ausies, apatinio žandikaulio sumušimai ir nubrozdinimai, smakro žaizda, girtumas. Po apžiūros jis išleistas į namus. Nuostolis tikslinamas.


Smurtavo

Birželio 10 d. po vidurnakčio Šakiuose Šaulių gatvėje gyvenantis neblaivus (3,91 prom.) vyras (g. 1972 m.) smurtavo prieš savo motiną (g. 1948 m.). Įtariamasis sulaikytas.

Išmėsinėjo veršelį
Birželio 11d. 7.23 val. gautas moters (g. 1961 m.), gyvenančios Žvirgždaičių seniūnijos Žėglių kaime, pranešimas apie tai, kad nakties metu buvo išpjauti ir pavogti netoli gyvenamojo namo besiganiusio veršelio galinės dalies kumpiai. Nuostolis – 190 eurų.

Eismo įvykiai
Birželio 9 d. 22.23 val. Šakiuose Aušros gatvėje vyras (g. 1983 m.), gyvenantis Giedručių kaime, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (3,24 prom.) vairavo mopedą, kuris yra neregistruotas, be valstybinės techninė apžiūros ir neapdraustas privalomuoju civiliniu draudimu.

Birželio 10 d. 16.20 val. Šakiuose E. Steponaičio gatve neblaivus (2,96 prom.) vyras (g.1980 m.), gyvenantis Šakiuose, vairavo mopedą „Peugeot Speedfight“.

Birželio 10 d. 20.45 val. Slavikų kaime neblaivus (1,66 prom.) vyras (g. 1988 m.) vairavo mopedą.

Birželio 10 d. Liepalotų kaime neblaivus (2,73 prom.) vaikinas (g. 1992 m.) vairavo keturratį.

Birželio 11 d. 12.26 val. gautas pranešimas apie tai, kad prie prekybos centro, esančio Šakiuose V. Kudirkos gatvėje, susidūrė automobilis „Chrysler voyager“, vairuojamas blaivaus vyro (g. 1960 m.), gyvenančio Šakių rajono Bedalių kaime, ir „Mitsubishi colt“, vairuojamas vyro (g. 1992 m.), gyvenančio Vilniuje Tujų gatvėje, kuriam buvo nustatytas 1,56 prom. girtumas.

Birželio 11 d. 19.00 val. Griškabūdžio seniūnijos Smilgių kaime neblaivus (2,62 prom.) vyras (g. 1968 m.), gyvenantis Lypkų kaime, vairavo automobilį „VW Golf“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.