Vykdys sustiprintą vairuotojų kontrolę

Policijos pareigūnai informuoja, kad nuo vasario 20–28 d. bus vykdoma sustiprinta vairuotojų kontrolė, atkreipiant dėmesį į kone priklausomybe tapusį vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimą rankomis, pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taip pat į kitą vairuotojų dėmesį blaškančią veiklą, nesusijusią su vairavimu, tačiau neretai keliančią pavojų keliuose.

Kelių policijos duomenimis, pagrindinės eismo įvykių priežastys yra trys: nepasirinktas saugus arba viršytas leistinas važiavimo greitis, vairuotojų pažeidimai pėsčiųjų atžvilgiu ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą.
 
Veiksmai, nesusiję su vairavimu (planšetinių kompiuterių naudojimas, žinučių rašymas, valgymas, kitokie pašaliniai veiksmai, nukreipiantys ir blaškantys vairuotojo dėmesį) yra pavojingi ir gali sukelti eismo įvykį.

Policijos pareigūnai informuoja, kad šių metų pirmąjį pusmetį tokių nusižengimų išaiškinimas bus vienas iš pagrindinių eismo priežiūrą atliekančių pareigūnų prioritetų.

Nesilaikantiems taisyklių vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Kelių policijos pareigūnai praėjusiais metais nustatė 16 tūkst. 329 tokius pažeidimus. Šiais metais pareigūnai nubaudė daugiau negu du tūkst. mobiliojo ryšio priemonėmis besinaudojančių vairuotojų, dešimtys vairuotojų neteko teisės vairuoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px