Geri veiklos rezultatai – kolektyvo nuopelnas

kvederevicius
Nuotr. Praėjusių metų rugsėjį Šakių rajono policijos komisariatui laikinai vadovauti pradėjęs Aušrys Kvederevičius pirmiausiai prisistatė dar jo nepažinojusiems ir pabrėžė, kad šiais metais policija ir toliau vykdys savo pareigą – nuosekliai dirbs, kad pateisintų bendruomenės lūkesčius saugumo srityje.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Vasario 7 d. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Šakių rajono policijos komisariate vyko ataskaitinis susirinkimas, kurio metu viršininkas Aušrys Kvederevičius komisariato darbuotojams, vietos savivaldos bei visuomenės atstovams pristatė įstaigos 2017 m. veiklą. Pasak ataskaitą pristačiusio komisariato viršininko, pasiekti geri veiklos rezultatai – viso kolektyvo nuopelnas.

A. Kvederevičiaus teigimu, 2017 m. policija kėlė šiuos prioritetus: bendras nusikalstamų veikų ištyrimo gerinimas; sunkių ir labai sunkių nusikaltimų efektyvus ištyrimas; savalaikis policijos reagavimas į įvykius ir eismo saugumo užtikrinimas.

Šakių rajono policijos komisariate yra 52 darbuotojai, iš jų 50 statutinių pareigūnų. Komisariate dirba 24 vyrai ir 26 moterys.

Komisariato viršininkas akcentavo Šakių mieste įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų svarbą ir pasidžiaugė, kad su savivaldos atstovais aptarė vaizdo kamerų sistemos plėtrą ne tik Šakių mieste, bet ir iniciatyviose seniūnijose.

„Jų svarba yra labai didelė tiriant nusikaltimus, tačiau ateityje diegiant stebėjimo sistemas būtų gerai, kad jas būtų galima stebėti iš komisariato“, – svarstė A. Kvederevičius.

Pernai rajono pareigūnai ištyrė 70,2 visų nusikalstamų veikų – tai yra 1,5 proc. daugiau nei 2016m. Visoje Marijampolės VPK teritorijoje vagysčių skaičius sumažėjo 9 proc.

Savivaldybės gyventojus ne kartą skriaudė sukčiai. 2017 m. užregistruoti 26 sukčiavimo atvejai, ištirta – 8 atvejai, atsakomybėn patraukta mažiausiai 15 asmenų.

Geriau rajono policijos pareigūnams sekėsi kovoti ir su kontrabanda. Konfiskuota 2483 pakeliai nelegalių cigarečių, sulaikyta 81,2 l neteisėtai laikyto alkoholio.

Žuvusių eismo įvykiuose skaičius išlieka jau keleri metai toks pats, pernai žuvo du eismo dalyviai.

„Kolegos kalbėjo, kad 2017 m. jiems buvo reagavimo į įvykius metai, tam skyrėme ypač daug dėmesio“, – pristatydamas ataskaitą sakė A. Kvederevičius.

Jis priminė, kad visi pranešimai apie įvykius yra skirstomi į tris kategorijas. Į A kategorijos įvykius pareigūnai privalo atvykti per 12 minučių. Pasak komisariato viršininko, šis tikslas įvykdytas 73,1 proc. Į B kategorijos įvykius policijos pareigūnai turi reaguoti per 20 min., į C kategorijos įvykius atvykstama per valandą.

A. Kvederevičius pasidžiaugė, kad 2017 m. reagavimo laikas žymiai pagerėjo. Pernai rajono pareigūnai reagavo į 3990 pranešimų (iš jų 1594 mieste, 2395 už miesto ribų). A kategorijos įvykių buvo 145, B kategorijos – 1473, o C kategorijos – 2371.

„Kalbant apie visuomenės pasitikėjimą policija, galiu pasakyti, kad policija pasitiki 79 proc. šalies gyventojų, nepasitiki – 16 proc. Nuolat geriname komunikaciją su visuomene, socialiniame tinkle „Facebook“ sukurta uždara VPK darbuotojų grupė, visą naujausią informaciją galite rasti „Facebook“ paskyroje „Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas“, – aiškino komisariato viršininkas.

Pristatydamas šių metų policijos veiklos prioritetus, A. Kvederevičius akcentavo, kad prisidės dar vienas prioritetas – Visuomenės saugumo jausmo didinimas. Policijos pareigūnai sieks, kad gyventojai jaustųsi dar saugesni savo gyvenamojoje aplinkoje.

Pasak A. Kvederevičiaus, kad tie įvykiai, kuriuos reikia pareigūnams tirti, mažėtų, komisariate dirbamas prevencinis darbas. Pernai buvo vykdomos programos „Mes prieš smurtą“, „Saugią aplinką kuriame kartu“, „Aš saugus kelyje“ ir kitos. Organizuotos stovyklos, žygiai bei mokymai. Aktyviai dirba 11 suaugusių policijos rėmėjų, kurie kartu su pareigūnais užtikrino viešąją tvarką, eismo saugumą, tikrino socialinės rizikos šeimas ir kita. Komisaras pasidžiaugė bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės veikla, kuri vadovauja ir 19-ai jaunųjų policijos rėmėjų, pernai ši organizacija buvo pripažinta geriausia jaunimo organizacija rajone.

Kaip Šakių policijos komisariatas atrodo Marijampolės VPK kontekste, apžvelgė Marijampolės VPK viršininkas Mindaugas Baršys, kuris akcentavo, kad šakiečių rezultatai yra pirmose pozicijose: nusikaltimų išaiškinamumas geriausias, išaiškinta daugiausia vagysčių, į įvykius atvykstama 20 proc. greičiau nei 2016 m.

„Dėkoju vietos savivaldai, kuri bendradarbiauja diegiant saugumo priemones. Kiek mes į tai investuosime, tokią grąžą ir gausime išsiaiškindami nusikalstamas veikas. Šiais metais orientuosimės ir į prevencinį darbą su grįžusiais iš įkalinimo įstaigų asmenimis ar su kitais teisės pažeidimus darančiais asmenimis“, – sakė M. Baršys ir pridūrė, kad jei visi apskrities policijos komisariatai taip dirbtų kaip šakiečiai, tai policijos reitingai būtų dar aukštesni.

Susirinkime dalyvavęs rajono meras Edgaras Pilypaitis pasigedo Saugios kaimynystės programos, kuri ankstesniais metais aktyviai buvo plėtota rajone. Pasak bendruomenės pareigūnės A. Mockevičiūtės, Saugios kaimynystės grupes turi kurti patys žmonės. Nors tokių grupių rajone yra 18, anot pareigūnės, yra tokių, kurios realiai neveikia.

„Yra keletas Saugios kaimynystės grupių – Gelgaudiškio, Bunikių, Voniškių, Lepšių kaimo bendruomenės, kurių nariai dirba su socialinės rizikos šeimomis, vyksta eismo saugumo renginiai. Manau, kad toje vietovėje, kur yra stipri bendruomenė, kaip, pavyzdžiui, Girėnų, ir taip žmonės rūpinasi vieni kitų saugumu“, – išsakė pastebėjimus pareigūnė ir pridūrė, kad rajono savivaldybė galėtų skirti šiek tiek lėšų aktyvių žmonių skatinimui.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana teiravosi, kaip kovoti su kelius gadinančiais miškovežiais.

Pasak Marijampolės VPK viršininko M. Baršio, policijos pareigūnų rankos čia surištos, nes dažnai perkrautų miškovežių kontrolę vykdo Valstybinė kelių transporto inspekcija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.