Atranda naujus mulkinimo būdus – siūlosi užrašyti į eilę skiepams, organizuoja „žaidimus“

sukciai msg
Policija pataria neužkibti ant sukčių jauko, o informaciją apie vykstančius žaidimus tikrinti oficialiuose kanaluose, o ne aklai pasitikėti siunčiamomis žinutėmis iš netikrų paskyrų.

Sukčiai, norėdami pasipelnyti, atranda vis naujų būdų, kaip apmulkinti patiklius gyventojus. Vienas iš naujesnių – į namus atėję asmenys siūlo užrašyti į eilę skiepytis nuo Covid-19. Vakcinavimo procesus rajone koordinuojanti Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) laikinoji vadovė Laura Rusakevičienė net negali patikėti, kad sukčiai manipuliuoja vakcinacija bei patikina – tokiu būdu registracija skiepytis tikrai nevykdoma.
 
Policijos duomenimis, pastaruoju metu Marijampolės apskrityje fiksuoti keturi tokio sukčiavimo atvejai. Tiesa, mūsų rajone kol kas tokių incidentų nebuvo, bet pareigūnai gyventojus ragina būti atidžius ir nepasikliauti nepažįstamais asmenimis.

„V. T., gimusiam 1952m., gyvenančiam Marijampolėje, būnant namuose, atėjęs nepažįstamas vyras siūlė užrašyti į eilę skiepytis nuo Covid-19. Po vyriškio apsilankymo pasigedo 1000 eurų“, – rašoma įvykių suvestinėje.

Pasak Šakių PASPC laikinosios vadovės L. Rusakevičienės, registracija vaikštant po namus tikrai nevyksta.

„Arba registruojasi patys, arba mes skambiname, tačiau viskas derinama telefonu“, – sako pašnekovė.

Tiesa, išimtinais atvejais nevaikščiojantys asmenys namuose gali būti skiepijami.

„Tačiau iš anksto viskas būna suderinta – laikas, diena – ir tik tada atvyksta komanda“, – aiškino L. Rusakevičienė, pridūrusi ir tai, kad namuose asmenys skiepijami tik „AstraZeneca“, nes kitų gamintojų vakcinos nėra galimybės transportuoti.

Būdų pasipelnyti iš vakcinavimo proceso būta ir anksčiau – internetinėje erdvėje radosi skelbimų apie pardavinėjamas vakcinas, tačiau policija taip pat ragino gyventojus nesusivilioti netikrais pasiūlymais – vakcinos įsigyti per socialinius tinklus nėra galimybės, ji turi būti laikoma bei transportuojama specialiomis sąlygomis.

Trečiadienį policija išplatino pranešimą, kad UAB „Lidl Lietuva“ vardu kuriamos naujos, netikros paskyros socialiniame tinkle „Facebook“. Čia organizuojami „žaidimai“, kuriuose neva galima laimėti piniginius prizus (1000–5000 €). Apie „laimėjimą“ pranešama asmenine žinute, prašoma paspaudus nuorodą registruotis, informuojama esą laimėjimas bus pervestas į debeto ar kredito kortelę. Vėliau galimai prašoma nurodyti kortelės numerį. Policija pataria informaciją apie vykstančius žaidimus tikrinti oficialiuose kanaluose – interneto svetainėse, socialinių tinklų paskyrose ir pan. bei jokiu būdu nenurodyti savo asmens duomenų, banko sąskaitų, mokėjimo kortelių numerių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.