Apžvelgė veiklos rezultatus

Marijampolės apylinkės teisme vykusio teismo teisėjų susirinkimo metu Šakių rūmų teismo pirmininko pavaduotoja Lina Antanaitienė pristatė teismo 2022 metų veiklos apžvalgą.

„Pateikti duomenys apie teismo personalą, atkreiptas dėmesys į didelę darbuotojų kaitą, mat per praėjusius metus teisme iš viso buvo atleista 17 darbuotojų (valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis), kurie, suradę patrauklesnes, geriau apmokamas darbo vietas, paliko teismą“, – L. Antanaitienės apžvalgos detalės skelbiamos pranešime spaudai.
 
Ji taip pat kalbėjo apie išaugusį teisme gautų ir išnagrinėtų bylų skaičių, padidėjusį teisėjų darbo krūvį. Per 2022 metus teisme buvo išnagrinėtos 12483 bylos, gauta 12674 bylos.  Pateikti duomenys ir apie nuotolinius teismo posėdžius: 2022 m. Marijampolės apylinkės teisme buvo suorganizuotos 173 vaizdo konferencijos, naudojant „Zoom“ platformą surengti 1885 teismo posėdžiai.

Dėmesys susirinkime buvo skirtas vienai opiausių teismo problemų – teismo finansams. Teismo pirmininkas Laimondas Noreika pateikė informaciją dėl teismo finansų būklės ir jų valdymo 2022 m. Taip pat aptartas teisėjų darbo krūvis, Marijampolės apylinkės teismo 2023 m. organizacinės veiklos priežiūros plano projektas, tartasi dėl Bylų paskirstymo Marijampolės apylinkės teismo teisėjams ir teisėjų kolegijų sudarymo taisyklių aprašo papildymo ir pakeitimų, aptarti kiti aktualūs klausimai.

Susirinkime dalyvavo visų keturių teismo rūmų teisėjai, tiek dirbantys Marijampolės rūmuose, tiek Vilkaviškio, Šakių ir Jurbarko rūmuose. Į susirinkimą atvyko ir Kauno apygardos teismo pirmininkas Marius Bartninkas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.