Pareigūnė konstatuoja: eismo dalyviai pernelyg atsipalaidavę

Marijampolės apskrities Šakių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai kovo mėnesį organizavo 17 policinių priemonių, skirtų eismo dalyvių blaivumo, apsvaigimo nuo narkotikų ir kitų psichiką veikiančių medžiagų ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolei įvairiose rajono vietose.

Kaip skelbia Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, buvo patikrinti 362 transporto priemonių vairuotojai ir nustatyti šeši nuo alkoholio apsvaigę asmenys, kuriems pradėti ikiteisminiai tyrimai, nes girtumas buvo didesnis nei 1,5 prom., bei du nuo alkoholio apsvaigę asmenys, kuriems pradėtos administracinio nusižengimo teisenos (girtumas iki 1,5 prom.).
 
Tačiau pareigūnė prabyla apskritai apie visų eismo dalyvių atsakomybę kelyje. Anot A. Mockevičiūtės, kovo mėnesio statistika eilinį kartą parodo, kokie kai kurie eismo dalyviai atsipalaidavę, kaip nerūpi nei jų pačių, nei kitų sveikata ir gyvybė.

„Tą patvirtino ir balandžio 6-ąją, kai visoje Lietuvoje buvo minima Saugaus eismo diena, prevencinės ir policinės akcijos, kurių metu su jaunaisiais policijos rėmėjais mokėme jau beveik suaugusius gimnazistus eiti taisyklingai per pėsčiųjų perėjas, o su Reagavimo skyriaus kolegomis ir barėme, ir administracinių nusižengimų protokolus su atšvaitais bei lankstinukais, kaip saugiai elgtis gatvėje ir keliuose, įteikinėjome Kelių eismo taisykles pažeidusiems pėstiesiems ir dviratininkams“, – teigia A. Mockevičiūtė ir priduria, kad pikčiausia, jog nemaža dalis ne vietoje per gatvę ėjusių pėsčiųjų yra transporto priemones vairuojantys Šakių rajono gyventojai, kurie greičiausiai ir patys piktinasi, kai jiems prieš automobilį ne vietoje staiga iššoka pėstysis.

Todėl bendruomenės pareigūnė ragina prisiminti Kelių eismo taisyklėse numatytas pėsčiųjų, dviratininkų ir transporto priemonių vairuotojų pareigas ir jų laikytis.

„Visi mes esame eismo dalyviai. Ir to nereikėtų pamiršti! Vieni iš mūsų pėstieji, kiti dviratininkai ar el. paspirtukų vairuotojai, kiti transporto priemonių vairuotojai ar keleiviai ir visų mūsų veiksmus gatvėje ir kelyje reguliuoja Kelių eismo taisyklės“, – primena pareigūnė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.