Patikrino 791 vairuotoją

Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė atkreipia dėmesį, kad Šakių r. policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje nuolat vykdomos policinės priemonės, kurių metu tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas.
 
Gegužės mėnesį Reagavimo skyriaus pareigūnai organizavo 18 policinių priemonių, skirtų eismo dalyvių blaivumo, apsvaigimo nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolei įvairiose rajono vietose.

Skelbiama, kad praėjusį mėnesį buvo patikrintas 791 transporto priemonės vairuotojas ir nustatytas vienas nuo alkoholio apsvaigęs asmuo, kuriam pradėtas ikiteisminis tyrimas (girtumas daugiau nei 1,5 prom.), keturi nuo alkoholio apsvaigę asmenys, kuriems pradėtos administracinio nusižengimo teisenos (girtumas iki 1,5 prom.).

Pareigūnė primena, kad transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės), apsvaigę vairuotojai užtraukia baudą nuo 800 iki 1100 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo šešių mėnesių iki vienų metų ir draudimą vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių. Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, (kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas) pagal Baudžiamąjį kodeksą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.