Įspėjo gyventojus užsirakinti savo butų duris

Praėjusią savaitę, minint Europos vagysčių iš gyvenamųjų namų prevencijos dieną, Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė kartu su pagalbininkėmis – jaunosiomis policijos rėmėjomis – vykdė prevencinę priemonę „Ar saugūs Tavo namai?“
 
Prevencinės priemonės vykdymui Gelgaudiškyje, Mokyklos gatvėje, buvo pasirinkta keletas daugiabučių gyvenamųjų namų, kuriuose buvo tikrinama, ar dienos metu butų durys užrakintos. Rezultatai nustebino, bet ne gerąja, o blogąja prasme: viename iš daugiabučių namų su keturiomis laiptinėmis aptikta 10 neužrakintų butų, antrame – septyni, o name, kuriame bendrai yra tik 12 butų – net šešių iš jų  durys buvo nerakintos.

„Tik nedidelė dalis minėtų butų savininkų girdėjo, kad bandoma atidaryti duris, – teigė bendruomenės pareigūnė. – Su sureagavusiais ar laiptinėse sutiktais gyventojais pasikalbėjome apie turto saugumą, o ant tų butų, kurių durys buvo rastos neužrakintos, rankenų prevencinę priemonę vykdžiusios jaunosios policijos rėmėjos paliko informacines skrajutes su įspėjimais net ir dienos metu būnant namuose užsirakinti butų ir gyvenmųjų namų duris, nes gali netekti priebučiuose, koridoriuose ar kitose patalpose paliktų vertingų daiktų.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.