Kriminalai (2011-06-17)

Vogė
Birželio 13 dieną iš UAB „Šakių hidrotechnika“ priklausančio ekskavatoriaus „ETC 202A“, stovėjusio laukuose, Sudargo seniūnijos Rociškių kaime, buvo pavogti du sniegui kasti skirti kastuvai.

Birželio 11 dienos vakare P. S. pastebėjo, kad iš jam priklausančio automobilio „Audi 80“ kuro bako pavogta 40 litrų benzino. Automobilis buvo paliktas prie namų, esančių Kiduliuose, Nemuno gatvėje.

Balandžio 21 dieną pastebėta, kad įskeltas „Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centro” baseino lango stiklo paketas. Padaryta 2620,32 lt. turtinė žala.         

Birželio 14 dieną kidulietė Z. K. po išgertuvių pastebėjo, kad iš nerakinto sandėliuko, esančio sodybos kieme, Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Kubilėlių kaime, pavogtas jai priklausantis motoroleris „QINGQI QM 50T-10A“. Padaryta 1500 litų turtinė žala.

Birželio 14 dieną Kudirkos Naumiesčio gyventoja R. K., gyvenanti Tilto gatvėje, pastebėjo, kad iš nerakinto, jai priklausančio automobilio „Renault 19“,  stovėjusio daugiabučio namo kieme, pagrobta automagnetola „JVC KD-S71R“, akumuliatorius, vaistinėlė, keltuvas, ratų gaubtai.  Padaryta turtinė žala.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.