Už melagingus skambučius numatyta administracinė atsakomybė

Vidaus reikalų ministerija informuoja, kad nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimai, užkertantys kelią melagingiems, su nelaime nesusijusiems skambučiams Bendrojo pagalbos centro telefono numeriais.

Iki šiol galioję teisės aktai nustatė atsakomybę už žinomai melagingus skambučius tik tuo atveju, jei buvo sukeliamos tam tikros pasekmės – specialiųjų tarnybų išvykimas, žmonių sumaišties kilimas ar didelės turtinės žalos padarymas. Naujos nuostatos įvestos atsižvelgiant į tai, kad didžioji dalis gaunamų melagingų skambučių nesukelia minėtų pasekmių, tačiau turi didelį neigiamą poveikį pareigūnų darbo krūviui ir kokybei.

Įsigaliojus pakeitimams, asmenys už melagingus, piktavališkus, pareigūnų darbą trikdančius skambučius pagalbos telefono numeriais, taip pat už pareigūnų garbę ir orumą įžeidžiančius komentarus ar pranešimus, kuriais nėra siekiama pranešti apie pagalbos poreikį, bus baudžiami įspėjimu, bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administraciniu areštu nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px