Už melagingą pranešimą – trys mėnesiai viešųjų darbų

Šių metų liepos 18 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimos gelgaudiškiečio Dariaus Ufarto automobilio Mazda 323 vagystės buvo užbaigtas baudžiamuoju įsakymu Šakių rajono apylinkės teisme. Mat lyg yla iš maišo išlindo apgavystės faktai, jog pasigedo nepavogto automobilio.

Gelgaudiškyje gyvenantis D.Ufartas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikaltimo padarymui, liepos 18 dienos ryte paskambinęs į Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato operatyvaus valdymo skyrių, pranešė, kad iš kiemo dingo jam priklausantis automobilis  Mazda 323. Atvykus policijos pareigūnams, jis buvo supažindintas su atsakomybe  dėl pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Dokumentą pasirašė, bet vis tiek teigė, kad automobilis pavogtas. Vėliau gelgaudiškietis matyt išsigando pamelavęs  pareigūnams ir prisipažino, kad istoriją apie pavogtą automobilį sugalvojo todėl, jog norėjo nuslėpti aplinkybę, kad liepos 17 dieną apie 24 val., būdamas išgėręs vairavo automobilį, nuslydo nuo kelio ir paliko jį įvykio vietoje. Už šiuos veiksmus D. Ufartui buvo iškelta baudžiamoji byla. Kadangi nusikaltimo padarymo aplinkybės buvo aiškios, kaltinamasis sutiko, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu. Už melagingą pranešimą jam paskirta bausmė - trys mėnesiai viešųjų darbų, įpareigojant neatlygintinai dirbti 20 valandų per mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.