Nukenksmino minosvaidį

soviniaiKudirkos Naumiesčio pasieniečiai, gavę informacijos apie laukuose prie sienos su Rusija aptiktą pavojingą sprogmenį, kelias valandas rūpinosi šios teritorijos apsauga. Pavojingą radinį išminuotojai sunaikino vietoje. Tuo tarpu miškininkai šiomis dienomis rado neįprastą radinį – dvi dėžės šovinių.
 
Nuotr. Šakių girininkijos 15 kv. metrų miško sodinimui paruoštoje dirvoje miško želdintojai rado dvi dėžes vokiškų šovinių, pagamintų 1929 metais.
 
Antradienį VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad prie pat Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelio aptiktas sprogmuo. Jį pastebėjo vietinis ūkininkas, šioje vietoje traktoriumi dirbęs lauką.

Atvykę pasieniečiai iškart organizavo vietovės ir sprogmens apsaugą bei iškvietė išminuotojus. Po kelių valandų atvyko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono pareigūnai. Nustatyta, kad tai Antrojo pasaulinio karo laikų minosvaidžio sprogmuo. Pavojų kėlusį radinį išminuotojai sunaikino vietoje.

Gegužės 2 dieną, atsodinant mišką Ritinių kaime, Šakių girininkijos darbuotojai rado nuo karo laikų užsilikusias dvi dėžes šovinių. Dėžėje buvę 9 tūkst. vnt. 7,62 mm. kalibro šovinių, kėlusių  pavojų aplinkiniams, todėl Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai juos sunaikino vietoje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.