Kontrabandininkus sugaudė belgų aviganis Džinas

Pasienyje su Rusija sėkmingą „operaciją“ įvykdė tarnybinis pasieniečių šuo Džinas, kuris sulaikė keturis kontrabandininkus, nešusius 4 tūkst. pakelių cigarečių. Belgų aviganis Džinas išgarsėjo dar šių metų sausį, kai patruliuodamas prie sienos susigrūmė su šernu.
 
Praėjusio šeštadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai netoli Šakių rajono, Sakalų kaime, surengė pasalą. Ši vieta nuo Šešupės, kuria eina siena su Rusija, yra nutolusi maždaug pusantro kilometro.

Netrukus Rociškių užkardos pasieniečiai pastebėjo kelis asmenis, kurie ėjo į Lietuvos gilumą ir nešė dėžes. Sulaikymo metu pasižymėjo ketverių metų tarnybinis belgų aviganis Džinas. Numetę krovinį, keturi nešikai leidosi bėgti į skirtingas puses. Džinas spėjo vieną po kito juos pasivyti, o paskui jį atbėgę pasieniečiai išsigandusius bėglius surakino antrankiais.

Keturi sulaikytieji yra aštuoniolikos, devyniolikos, dvidešimt dvejų ir dvidešimt penkerių metų Jurbarko rajono gyventojai. Jie iš viso nešė 4 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis ir be jų. Rūkalų dėžės buvo suvyniotos į juodą polietileną. Įtariama, kad jos iš Kaliningrado srities į Lietuvą buvo neteisėtai perkeltos per Šešupę.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Be baudžiamosios atsakomybės, Jurbarko rajono gyventojai užsitraukė ir administracinę. Sulaikytieji pasienio su Rusija ruože neturėjo privalomų dokumentų. Už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą trims iš jų skirtos 75 litų baudos. Devyniolikmetis Jurbarko rajono gyventojas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus jau buvo baustas, todėl šįkart jo laukia didesnė bauda - nuo 300 iki 600 litų.

Belgų aviganis Džinas yra ne kartą pasižymėjęs kasdieninėje tarnyboje, tačiau labiausiai jis išgarsėjo šių metų sausio pradžioje, kuomet susigrūmė su šernu. Šerno sužalotas Džinas tada buvo skubiai nugabentas į veterinarijos kliniką. Čia jam buvo susiūtos plėštinės žaizdos ir suteikta pagalba dėl kitų sužalojimų. Po gydymo kurso Džinas pasveiko ir sėkmingai tęsia tarnybą, saugodamas sieną su Rusija.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.