Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą

kuncaitis kKauno apygardos prokuratūra informavo rajono savivaldybės vadovus apie Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio  ikiteisminio tyrimo baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, įrengiant automobilių aikštelę prie Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus, nutraukimą.
 
Ikiteisminį tyrimą atliekantys Kauno apygardos prokuratūros darbuotojai informavo, kad savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjas K.Kuncaitis įtariama pažeidė svarbiausius Valstybės tarnautojo veiklos etikos principus, numatytus Valstybės tarnybos įstatymo 3 str., ir LR Vyriausybės 2002 metų birželio 24 dienos nutarimu patvirtintas Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisykles, o taip pat galimai pažeidė pareiginėse instrukcijose numatytas pareigas, dėl ko įtariama savo tyčiniais veiksmais padarė tarnybinį nusižengimą. Atsižvelgiant į tai, apie K.Kuncaičio tarnybinį nusižengimą buvo informuota rajono savivaldybės administracija, kuriai ir pavesta Ūkio skyriaus vedėjui skirti nuobaudą.

Tuo pagrindu savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis sudarė specialią komisiją galimam Ūkio skyriaus vedėjo K.Kuncaičio tarnybiniam nusižengimui ištirti. Komisijai vadovavęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis ir du jos nariai – savivaldybės Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė bei Bendrajam skyriui vadovaujanti Rita Vaičiūnienė išnagrinėjo K.Kuncaičio paaiškinimą ir prie jo pridėtą medžiagą.  Lapkričio 26 dienos dokumente jie patvirtino, kad Ūkio skyriaus vedėjas pažeidė  Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisykles, panaudojęs savivaldybės Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas, skirtas vietinės reikšmės kelių ir gatvių taisymui, automobilių aikštelės prie Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus įrengimui, galutinai neišsiaiškinęs, ar ši žemė tikrai priklauso savivaldybei. Mat paaiškėjo, kad tuo metu, kai buvo atliekami aikštelės statymo darbai ji priklausė, Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriui. Už padarytus nusižengimus komisija pasiūlė jam skirti tarnybinę nuobaudą – papeikimą.   

Gruodžio 3 dieną savivaldybės administracijos direktoriaus J.Puodžiukaičio įsakymu tokia nuobauda savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjui ir buvo skirta. Tai pirmoji K.Kuncaičio tarnybinė nuobauda per visus jo darbo metus.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.