Laukiama rekordinio grūdų derliaus

Šiemet Lietuvoje prognozuojamas rekordinis 4,7 mln. tonų grūdų derlius - 7,5 proc. didesnis nei pernykštis.
 
Kaip informuoja Žemės ūkio ministerija, grūdų derlius turėtų padidėti 7 proc. dėl  išaugusio javų pasėlių ploto. Tačiau turima statistika rodo, jog dėl 18,2 proc. sumažėjusio rapsų pasėlių ploto bei 4,4 proc. mažesnio vidutinio jų derlingumo, šiemet rapsų derlius gali būti penktadaliu mažesnis nei pernai.

Paskutinį kartą grūdų derliaus rekordas Lietuvoje pasiektas 2012 metais - tuomet prikulta apie 4,4 mln. tonų grūdų. Pernai Lietuva eksportavo 2,5 mln. tonų grūdų, iš kurių 79,3 proc. sudarė kviečiai. Pagal kviečių eksportą Lietuva šiandien yra ketvirta Europos Sąjungoje po Prancūzijos, Vokietijos ir Rumunijos.

„Draugo“  inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px