Šabakštyną tvarkė iniciatyvūs ūkininkai

sabakstynas
Nuotr. Ūkininkų iniciatyva Šakių miesto pakraštyje buvo sutvarkytos ir susmulkintos šakos, išvežtas gruzas. Atliekų į šią aikštelę daugiau nebus galima vežti.


Praėjusią savaitę Šakių miesto pakraštyje, Birutės gatvėje, iki šiol buvusioje šakų sandėliavimo vietoje, darbavosi geradarių ūkininkų technika, kuri iš visiems įkyrėjusio šabakštyno susmulkintas šakas vežė į sąvartyną, esantį Plėgų kaime (Lukšių sen.).
 
Čia sutikome ūkininką Ramūną Kauną, kuris pasakojo, kad jis ir dar keli ūkininkai pasisiūlė Šakių seniūnui pagelbėti ir išvežti susmulkintas šakas. R. Kauno krautuvas susmulkintą masę krovė į ūkininkų Vidmanto Martinaičio ir Antano Blockio galingą techniką.

Jau ne kartą rašėme, kad šioje vietoje ne visuomet laiku sudorojamos šakos, o tolėliau suvežtos žemės, medžių kelmai, betono luitai stovi jau keleri metai. Greta yra Šakių miesto kapinės, o šalia gyvenantys žmonėsi taip pat ne kartą skundėsi, kad čia veisiasi net graužikai.

Sutinkame ir Šakių seniūnijos darbų skirstytoją Liną Balčių, kuris teigė nesuprantąs žmonių mąstymo – juk kiekvienas turime kompostavimui skirtą konteinerį. Jo nuomone, kiekvienas žmogus turi pasirūpinti savo sode nugenėtomis šakomis: sunaudoti kurui arba jas vežti į sąvartyną.

„Aš tai norėčiau, kad nors vienas kampas būtų tvarkingas. Pažiūrėkit – atvežta ir numesta automobilio detalė, juk tam yra stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelės. Kodėl valdžia turi už visų šiukšles mokėti? Kiekvienas lai susimoka už savo šiukšles. Bėda čia, manau, todėl, kad žmonės nenori tvarkytis. Pažiūrėkit, kiek Šakių mieste šiukšlių, o juk žmonės turi eiti ir surinkti. Mūsų jaunimėlis, ypač su automobiliais, irgi mėgsta šiukšlinti ten, kur stovi. Atsakomybės nulis“, – svarstė seniūnijos darbininkas.

Kaip patikino Šakių seniūno pavaduotojas Alvydas Balaševičius, jau anksčiau buvo tartasi su ūkininkais, kad šie pagelbės išvežti susmulkintas šakas. Kalbėdamas apie aikštelėje stovinčias suverstas žemių krūvas, pavaduotojas patikino, kad vasarą galbūt ras vietų, kurias reikės užpilti žemėmis. Pavaduotojas vylėsi, kad, išvežus žemes ir visą čia sukauptą gruzą, ši vieta bus galutinai sutvarkyta.

„Norime gyventojams priminti, kad į šią aikštelę šakas ar žemes vežti draudžiama. Noriu priminti, kad iš gyventojų šakas nemokamai priima sąvartynas, esantis Plėgų kaime“, – sakė A. Balaševičius ir pridūrė, kad Birutės g. esančioje aikštelėje seniūnija imsis griežtų priemonių: statys kameras ir baus gyventojus, vežančius šakas ar kitas atliekas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.