Sprendimo nepakeitė, labiau pagrįs

Vasario 26 d. Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) valdybos nariai vykusiame posėdyje apsvarstė vietos projekto pareiškėjo UAB „Atmeta“ gautą paklausimą, kuriuo pareiškėjas prašo pagrįsti, kodėl buvo atmesta projekto paraiška.

Dar sausio mėnesį net du kartus susirinkę Šakių krašto VVG projektų atrankos komiteto nariai  nusprendė neteikti Kriūkuose registruotos UAB „Atmeta“ projekto tolimesnei Nacionalinės mokėjimo agentūros patikrai. Bendrovė šiuo projektu rajone norėjo sukurti paslaugą „Meistras į namus“.
 
Pasak Šakių VVG darbuotojos, Vietos plėtros strategijos finansininkės Alinos Baltrušaitienės, po paskutinio posėdžio, vykusio sausio 22 d., komisijos narių atsakymas, kodėl projektas nebus teikiamas tolimesniam vertinimui, raštiškai buvo pateiktas pareiškėjui. Projekto pareiškėjas (UAB „Atmeta“) kreipėsi į Šakių krašto VVG su paklausimu, ar pagrįstai, argumentuotai komisija projekto paraišką atmetė.

Bendrovės vadovas Arijus Jakelaitis yra VVG pirmininkės sutuoktinis, todėl R. Jakelaitienė, svarstant paklausimą vasario 26 d. posėdyje, nuo šio klausimo nusišalino.

Pasak A. Baltrušaitienės, VVG valdyba dar kartą diskutavo dėl šio projekto ir sprendimo nepakeitė, o bendrovei „Atmeta“ pateiks atsakymą, kuris, anot A. Baltrušaitienės, dar labiau bus pagrįstas, kas galbūt pareiškėjui nebuvo aišku.

„Projektų atrankos komiteto nariams kilo klausimų, ar minėtas projektas tikrai yra inovatyvus, ar veikla bus vykdoma mūsų rajone, ar tas projektas bus gyvybingas. Balai duodami už jaunų žmonių įdarbinimą, socialinę atskirtį patiriančių asmenų įtraukimą į darbo rinką ir kita“, – aiškino A. Baltrušaitienė ir priminė, kad pretendentai paramai gauti gali teikti paraiškas kitam kvietimui vietos projektų finansavimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.