Rajono gyventojai turėtų sumokėti apie 680 tūkst. eurų žemės mokesčio

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams jau apskaičiuotas už 2020 metus mokėtinas žemės mokestis, kurį reikia sumokėti iki lapkričio 16 dienos.

„Šiais metais Šakių rajone žemės mokestį turėtų sumokėti 8,6 tūkst. gyventojų, kurie savivaldybės biudžetą papildys 612 tūkst. eurų suma. Dar apie 68 tūkst. eurų turėtų pervesti 73 juridiniai asmenys“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė ir priduria, kad žemės savininkai apskaičiuotą žemės mokestį gali pasitikrinti ir jį sumokėti prisijungę prie Mano VMI.
 
Planuojama, jog į visų savivaldybių biudžetus 2020m. bus sumokėta apie 39,4 mln. eurų: apie 33,2 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 6,2 mln. eurų – įmonės. 2019 m. apskaičiuota mokesčio suma buvo 39,4 mln. eurų, 2018 m. – 40,28 mln. eurų, o 2017 m. – 31,4 mln. eurų.

Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus, kurie gali svyruoti nuo 0,01 iki 4 proc.

Daugiausiai žemės mokesčio suskaičiuota Vilniaus apskrityje, mažiausiai – Tauragės apskrityje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.