Projekto pristatymas sudomino tik kelis tarybos narius

erinkodaraAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Trečiadienį rajono savivaldybės posėdžių salėje rinkodara.lt direktorius Žilvinas Freigofas tarybos nariams pristatė E-rinkodaros projektą „Nemuno kelias“.

Nuotr. Projektą pristatęs Žilvinas Freigofas teigė, kad 85 proc. turistų kelionės metu kaip informacijos šaltiniu naudojasi išmaniuoju telefonu.

Nors tarybos nariai buvo iš anksto informuoti, jog trečiadienį Ž.Freigofas jiems pristatys planuojamo projekto esminius dalykus, atvyko toli gražu ne visi tarybos nariai. Savo laiką „Nemuno keliui“ skyrė Bernardinas Petras Vainius, Tautvydas Šukys, Mindaugas Tarnauskas, Martinas Eimutis, Rima Rauktienė, Irena Haase, Kęstutis Smirnovas, mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis.

Šį E-rinkodara projektą vykdo Jurbarko, Šakių, Kauno rajonai ir Kauno miestas. Minėtosios savivaldybės patenka į Lietuvos turizmo plėtros 2014–2020m. programoje išskirtą prioritetinį „Nemuno žemupio“ turizmo plėtros regioną (kartu su Birštono, Kaišiadorių ir Prienų savivaldybėmis).

Kaip pasakojo Ž. Freigofas, tyrimai, kuriuos atliko Pasaulinė turizmo organizacija, rodo, kad 85 proc. turistų kelionės metu kaip informacijos šaltiniu naudojasi išmaniuoju telefonu. Įgyvendinant šį projektą bus siekiama sukurti virtualų gidą, kurį bus galima turėti tiesiog savo kišenėje.

„Pavyzdžiui, tu kažkur keliauji ir automobilyje įsijungi sukurtą programėlę. Važinėdamas po Lietuvą telefone matysi, kas yra aplinkui, programėlė rodys, kad už trijų kilometrų yra įdomus objektas, kurį vertėtų aplankyti. Ant jo spustelėjus programėlė pateiks apie 10 objekto nuotraukų ir aprašymą“, – pasakojo Ž. Freigofas.

Kadangi didžioji turistų traukos dalis yra Kauno rotušės aikštėje ir prie Kauno pilies, buvo nutarta Rotušės aikštėje pastatyti Šakių, Kauno, Jurbarko rajonų reklaminį interaktyvų stendą, kuriame būtų matyti, ką šiuose rajonuose galima aplankyti, kokios šventės artėja ir t. t. Visi projekte dalyvaujantys rajonai sumokės po tam tikrą pinigų sumą stendui įrengti.

Beje, kiekvienas rajonas pasirenka vieną šventę ir po dešimt objektų, kuriuos nori reprezentuoti. Šakių r. pasirinko Gelgaudiškio, Zyplių, Kidulių dvarus, Žemosios Panemunės piliakalnį, Sudargo piliakalnių kompleksą, Lekėčių, Kriūkų, Plokščių miestelius, Ilguvos dvarvietę, Zanavykų muziejų. Reprezentaciniu renginiu tapo festivalis „Beatričės vasaros“.

Apie šiuos turistinius objektus bus sukurtas aprašymas ir audio pasakojimai, įgarsinti lietuvių, anglų, rusų, vokiečių ir latvių kalbomis, taip pat 6–10 fotografijų. Rajono šventei bus sukurtas video įrašas, įgarsintas minėtomis kalbomis.

Kaip sakė Ž. Freigofas, svarbu, jog Lietuvoje, Latvijoje ir Vokietijoje bus regiono maršrutą pristatantys video klipai.

Projektu siekiama didinti kultūros ir gamtos paveldo objektų, esančių prioritetiniuose turizmo plėtros regionuose, lankomumą ir žinomumą e-rinkodaros priemonėmis. Iki kovo 14 d. vyksta pirmasis kvietimas dalyvauti projekte. Iki 2020 m. šiai priemonei yra numatyta skirti daugiau nei 20 mln. eurų, pirmam kvietimui – 5,5 mln. eurų. Numatyta, jog „Nemuno kelio“ projektui reikėtų daugiau nei 341 tūkst. eurų. Europos Sąjungos fondų lėšomis finansuojama 85 proc. lėšų, 15 proc. turėtų prisidėti savivaldybės. Keturi projekte dalyvaujantys partneriai gautą pinigų sumą dalinsis į keturias dalis.

Šešupės euroregiono turizmo informacijos centras (TIC) yra projekto partneris. TIC direktorė Eglė Plančiūnienė teigė, jog apie šį projektą žino seniai, jam ruošiasi, tad belieka laukti, kaip pasiseks.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.