Vietos savivaldos dienos proga – padėkos ilgai ir kantriai dirbantiems

savivaldos diena
Nuotr. Savivaldybės administracijos darbuotojai savo vadovų apdovanoti padėkos raštais už gerą ir ilgametį darbą. Nuotraukoje padėką atsiima Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus projektų koordinatorė Kristina Juodvalkienė.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Jau tampa gražia tradicija kasmet minėti Vietos savivaldos dieną. Paminėti savo profesinės šventės praėjusį trečiadienį į renovuotą Šakių kultūros centrą rinkosi rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, vadovai, seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenių atstovai.

Vietos savivaldos dienos proga savivaldybės vadovai – rajono meras Edgaras Pilypaitis, jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, administracijos direktorius Dainius Grincevičius, administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė bei mero patarėja Violeta Simonavičienė – visiems savivaldoje dirbantiems dėkojo už nelengvą, bet prasmingą darbą, visiems linkėjo ir ateityje dirbti nuoširdžiai ir atsakingai, kad kiekvienas rajono gyventojas jaustųsi gerbiamas, suprastas, saugus. Administracijos direktorius D. Grincevičius, sveikindamas visus su profesine švente, pabrėžė, kad savivalda nereiškia – „kai savi valdo“ arba „kai saviems valdo“, o tai, kad kiekvienas iš administracijos darbuotojų atsakingai ir sąžiningai dirba savo krašto žmonėms, rodydamas pavyzdį kitiems, kaip derėtų elgtis.

„Mes esame atsakingi už tai, kas vyksta mūsų rajone, aplinkui, todėl kiekvienam valdininkui svarbu, ką jis daro pats, kaip dirba, o ne aplinkiniai, nes kiekvienas jo darbas, pasirašytas raštas yra labai svarbus ir tai turi būti pavyzdys kitiems. O nuoširdi šypsena veikia pavaldinius ir kolegas žymiai efektyviau negu rūstus veidas ir pakeltas tonas“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius D. Grincevičius.

Sveikinimo žodžius Vietos savivaldos dienos proga per merą perdavė Seimo narė Irena Haase. Pats rajono meras E. Pilypaitis linkėjo administracijos darbuotojams dirbti kantriai ir tyliai, taip, kaip ligi šiol, o turėdamas mintyje Sakartvelą (Gruziją) pabrėžė, kad į mūsų kraštą pradėjo lygiuotis bei žvalgytis ir kitų valstybių savivaldos.  Mero pavaduotojas B. P. Vainius sveikindamas šventės dalyvius sakė, kad žodis savivalda yra neatsiejamas nuo žodžio demokratija – valdininkų teisė veikti pagal galiojančius įstatymus ir tik nuo jų pačių priklauso, kaip sugebama tais įstatymais disponuoti. Mero pavaduotojas didžiausią dėmesį atkreipė į seniūnijų darbuotojus ir seniūnaičius, kurie yra arčiausiai žmogaus ir sudaro patį svarbiausią viso savivaldos mechanizmo krumpliaratį.

Tiesa, šventė nesutraukė didelio savivaldoje dirbančių žmonių būrio. Į ją negausiai rinkosi seniūnaičiai, bendruomenių atstovai, mažai atvyko ir rajono tarybos narių. Taip pat negausiai čia būriavosi ir savivaldybės administracijos darbuotojai – neatėjo netgi ir visi tie, kurie buvo apdovanoti padėkos raštais už gerą ir ilgametį darbą.

Padėkotos raštai įteikti 25-erius metus savivaldoje dirbančiai Centralizuotos buhalterijos skyriaus buhalterei Alantai Giliūtei, taip pat 20-ties metų darbo sukaktį mininčioms – Socialinės paramos skyriaus vedėjai Leonorai Pocevičiūtei ir Bendrųjų reikalų skyriaus archyvarei Vilijai Valaitienei. Už kantrybę, nuoširdų norą įgyvendinti savo idėjas, o ne nuguldyti jas į stalčius meras ir jo pavaduotojas padėkos raštus taip pat įteikė Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėjai Egidijai Grigaitienei, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architektui Mantui Paketuriui, to paties skyriaus projektų koordinatorei Kristinai Juodvalkienei, Centralizuotos buhalterijos skyriaus buhalterei Danutei Gudiškienei, Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiajai specialistei Astai Bakanevičienei bei Socialinės paramos skyriaus socialinei darbuotojai Editai Macevičiūtei-Orentienei.

Susirinkusius džiugino Šakių kultūros centro meno kolektyvai: vaikų pop choras „Šmiki Šmaki“, kurie dainavo kartu su rajono meru E. Pilypaičiu, solistės Vita Rudaitytė bei Austėja Verpečinskaitė, Šakių cirko mokyklos artistės bei vyrų ansamblis „Akordas“. Po koncerto visų šventės dalyvių ir svečių laukė vaišės bei ekskursija po rekonstruotą Šakių kultūros centrą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.