Sintautuose skambėjo a cappella dainos

a cappella
Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mišrus vokalinis kvartetas, kuriam vadovauja Aušra Ubartaitė (kairėje) konkurse įvertintas I vietos diplomu, o A. Ubartaitė įvertinta kaip geriausia konkurso solistė. Organizatorių nuotr.

Sintautų kultūros centre surengtas pirmasis a cappella muzikos festivalis-konkursas ,,Dainuoju širdimi sau ir tau“, kuriame dalyvavo septyni ansambliai ir trys solistai ne tik iš mūsų rajono, bet ir Šilutės, Alytaus, Marijampolės, Jonavos.
 
„A cappella žanras nėra plačiai naudojamas visuomenėje, nes, kaip žinia, tai nėra įkandama visiems. Bet tik šio žanro dėka yra atskleidžiami tikrieji talentai, priverčiantys klausytoją aikčioti ir norėti išgirsti daugiau. Tai muzika, kuomet yra randamas tiesioginis ryšys su klausytojais, paliečiant jų širdis, nes balsas – tyriausias ir tikriausias muzikos instrumentas“, – tokiais žodžiais renginį pradėjo jo sumanytoja Sintautų kultūros centro direktorė Erika Bingelienė, į sceną pakviesdama atlikėjus.

Mūsų kraštui atstovavo trys kolektyvai: Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis ,,Momentas“ ir mišrus vokalinis kvartetas (abiems vadovauja Aušra Ubartaitė) bei Šakių kultūros centro Briedžių laisvalaikio salės moterų vokalinis ansamblis ,,Gija“ (vadovė Asta Grigaitienė). Abi minėtų kolektyvų vadovės dalyvavo konkurse kaip solistės, prie jų prisidėjo ir dar vienas dalyvis – gelgaudiškietis Saimonas Palkauskas.

Tarp solistų pirmą vietą laimėjo A. Ubartaitė, antrą – S. Palkauskas, trečią – A. Grigaitienė. Ansamblių kategorijoje nugalėjo svečiai iš Marijampolės – vokalinis ansamblis ,,Savito“ (vadovė Agnė Burbulienė). Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mišrus vokalinis kvartetas pelnė garbingą trečią vietą.

Visiems prizininkams įteikti diplomai, piniginiai prizai bei skulptoriaus Andriaus Janulaičio sukurtos keraminės skulptūrėlės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.