Senjorai ragino vienas kitą nepasiduoti

senjorai
Rajono pagyvenusių žmonių asociacija gyvuoja jau dvidešimt penkerius metus, tačiau pirmininkės pareigų atsisakius Onai Valaitienei, neatsirado norinčių ją pakeisti, tad toliau dirbs ji, o talkinti sutiko Algis Abraitis (centre). D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Spalio 1-ąją minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, šia proga Šakių pagyvenusių žmonių asociacija, susirinkusi į ataskaitinį-rinkiminį susirinkimą, apžvelgė ne tik praėjusių metų veiklą, bet ir nusimatančius pokyčius – asociacija ieško naujo pirmininko.

Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija Lietuvoje įsikūrė 1993 m., Šakiuose – 1995m., tuomet ji vadinosi Pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių asociacija. Ilgus metus organizacijai vadovavo mokytojas Jonas Bosas, tai jo suburti žmonės gegužės 8 d. surengdavo minėjimus Šakių, rugsėjo 23 d. Batiškių kapinėse.

Prieš penkerius metus J. Bosas į organizaciją pakvietė ir mokytoją, šakietę Oną Valaitienę. Ši iš karto įnešė ir naujų tradicijų: pirmiausiai buvo apsilankyta tuose rajono kampeliuose, kur gyvena asociacijos nariai, taip susipažįstant su tuo kraštu. Senjorai dalyvauja įvairiuose Šakių kultūros centro, bibliotekos, nevyriausybinių organizacijų renginiuose, Šakių miesto šventės eisenoje, vasarą pasineria į keliones, lanko kolegas Vilainiuose, Klausučiuose. O spalio pradžioje vyksta į respublikinę Pagyvenusių žmonių asociacijos šventę Vilniuje.

O. Valaitienė sako, kad visų darbų sėkmė priklauso nuo palaikančių, remiančių asociaciją žmonių, ji dėkojo kolektyvo aktyvui, už šiltą bendradarbiavimą rajono vadovui Edgarui Pilypaičiui, miesto seniūnui Daliui Jasevičiui, Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januševičiui, Socialinės paramos skyriaus vedėjai Daivai Pilypaitytei, Šakių viešosios bibliotekos moterims, „Varpo“ mokyklos administracijai, rajono spaudai.

„Kas nedirba, tas neklysta. Ir mes padarėm klaidų. Statistiškai mūsų asociacijoje rajone virš 80 narių. Nepajėgėm sukviesti visų į krūvą. Tad ateities vizija – surengti Pagyvenusių žmonių asociacijos žmonėms visuotinę šventę“, – kalbėjo susirinkimo metu O. Valaitienė.

Kaip kalbėjo rajono Pagyvenusių žmonių asociacijos tarybos narys Algis Abraitis, į šią organizaciją ateina žmonės, kurie baigė savo darbinę veiklą, tačiau jiems reikalingas toks bendravimas, įvairios veiklos, kad žmonės nesijaustų vieniši.

Organizacijoje veikia ansamblis „Sidabra“, kuriam mielai vadovauja buvusi muzikos mokytoja Violeta Bosaitė, ansambliečių dainos skamba ne tik organizacijos viduje, bet ir įvairiuose renginiuose, išvykose pas bendraminčius. Ansambliečių ir visos asociacijos aktyvia veikla pasidžiaugė ir susirinkime dalyvavęs miesto seniūnas D. Jasevičius, įteikdamas asociacijos tarybos nariams ir ansamblio dalyviams pluoštą padėkų.

Tačiau dar iki susirinkimo senjorai sužinojo, kad O. Valaitienė dėl sveikatos problemų nori atsisakyti pirmininkės pareigų asociacijoje, buvo suradusi ir ją galėjusį pakeisti žmogų, tik šis prieš pat susirinkimą atsisakė.

Nenorėdama savo bendraminčių palikti, O. Valaitienė pasižadėjo laikinai eiti pareigas, jai talkins ir A. Abraitis, tačiau organizacija ieško naujo vadovo.

„Šiandien, kai žmogaus protas keičiamas technologijom, kaip bus su žmogaus vidiniu pasauliu. Optimistiškai mąstykim, nepasiduokim, būkim kaimyniški, bendruomeniški ir teisingi“, – linkėjo O. Valaitienė.

Šventėje gimtadienio proga buvo pasveikintas organizacijos metraštininkas, fotografas Gediminas Jokūbaitis, kuris asociacijoje nuo pat jos įsikūrimo pradžios. Sintautuose gimęs G. Jokūbaitis pasidalino prisiminimais apie pokario Šakius, apie asociacijos gyvavimo metus.

„Mano archyvuose yra daug nuotraukų, kuriose užfiksuota, kur su kolektyvu buvom apsilankę, kokiuose minėjimuose dalyvavom. Rūpesčiai mūsų amžiaus žmonėms yra beveik visi vienodi: galime „pasigirti“ savo ligomis, rūpesčiais ar džiaugsmais. Noriu tarti ačiū Liudutei, mudu esame seniausi šio kolektyvo nariai, taip pat padėkoti Jonui Bosui, kuris negali šiandien su mumis čia būti. Ačiū visiems už sveikinimus. Kol galim – bendraukim, pasėdėkim, dainuokim ir džiaukimės vieni kitais“, – dėkodamas sveikinusiems emocijų neslėpė G. Jokūbaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.