Pėdutės bus įmintos pavasarį

Šakių viešajai bibliotekai, įgyvendinant projektą „Įamžinti laike“, keturiose miesto vietose atsiras granitinės plokštės su skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio sukurtomis bronzinėmis mergaitės pėdutėmis ir QR kodais. Užmojų yra ir ateičiai.

Nors projekto pabaiga numatyta dar šiais metais, projekto rengėjai tikina, kad realiai rezultatą bus galima pamatyti pavasarį, kadangi darbų eigą dabar sunkina oro sąlygos. Lentelės atsiras J. Lingio parke, kur kažkada stovėjo „Žiburio“ gimnazijos pastatas, miesto skvere, kur buvusi turgaus aikštė, prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios ir prie V. Kudirkos paminklo – čia stovėjusi klebonijos klėtis, kurioje pacientus priiminėjo Lietuvos himno autorius. Nuskenavus QR kodą bus galima mobiliame įrenginyje susipažinti, kas toje vietoje anksčiau buvo, kaip keitėsi pastatas ir pan.
 
Beje, Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą numatyta vystyti ir toliau. Jei projektas gaus finansavimą, pėdutės su QR kodais ženklintų ir senąją miesto ligoninę, buvusį brolių Jono ir Juozo Vailokaičių pastatą, taip pat senąjį miesto vandentiekio bokštą, nes būtent čia sovietmečiu gimnazistai išdrįso iškelti trispalvę. Taip pat planuojama papildomai įmažinti ir žydų atminimą.

Pėdų simbolis pasirinktas neatsitiktinai – tai užuomina į objektų paiešką pėsčiomis ir jau vykdyto projekto dalis, kai alėjoje buvo pastatyta bronzinės mergaitės skulptūra su grindinyje įmintomis pėdomis bei lietuvių kalbos abėcėle.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.