Drožiniais nuspalvintos fotografijos

lampickoLukšiuose, Zyplių dvaro centriniuose rūmuose, atidaryta drožėjo Sauliaus Lampicko drožybos darbų paroda pagal Balį Buračą (lietuvių pedagogas, fotografas, etnografas, kraštotyrininkas, spaudos bendradarbis). Drožėjas savo drožiniais tarsi nuspalvino juodai baltus fotografo darbus.
 
S. Lampickas gimė 1962 metais Pakruojo rajone,  Rozalime. Medžio drožyba susidomėjo 1989 metais. 1991 metais surengė pirmąją autorinę parodą Alytuje. Nuo 1992 metų jis Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys, 2005-aisiais jam suteiktas meno kūrėjo statusas.

Alytuje S. Lampickas yra surengęs ne vieną  autorinę parodą, taip pat jo darbai buvo pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose, užsienyje. Menininkas dalyvauja medžio drožėjų pleneruose. Jis du kartus yra tapęs L. Šepkos vardo premijos laureatu, Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos laureatu, geriausiu Alytaus apskrities liaudies meistru.

„Jaučiuosi įbridęs į svaiginančią kūrybos, ieškojimų, atradimų ir nusivylimų upę. Drožyba lyg magija, lyg stovėjimas prie gilaus šulinio, kai semi, semi vandenį, o jo daugėja“ , - teigia parodos autorius.

S. Lampickas Alytaus dailiųjų amatų mokykloje dirba pedagoginį darbą. Nemažai jo kūrybinių sumanymų išsipildė mokinių dėka. Ieškojimuose gimusios idėjos tobulėjo ir įsikūnijo jo drožiniuose: atsirado didesni ir mažesni obuoliai, netikėti augaliniai motyvai, o šioje parodoje eksponuojamuose darbuose - tarsi gyvi naminiai gyvuliukai ir paukščiai. Šio autoriaus darbai jau ne vieną kartą puikavosi Zyplių dvaro galerijose. Ši S. Lampicko paroda stebina darbų atlikimo kruopštumu, juose gausu liaudiškų motyvų, džiugina tarsi sušildytos ir į kitą erdvę perkeltos B.Buračo nuotraukos - spalvingi drožiniai.

S. Lampicko drožybos parodą ir gegužės mėnesį galima aplankyti Lukšiuose, Zyplių dvaro centriniuose rūmuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px