Medžiotojai ir žvejai paminėjo Šv. Huberto dieną

hubertasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Lapkričio 3 –ąją kasmet visoje Europoje medžioklės ir žūklės entuziastai mini Šv.Huberto, Medžiotojų globėjo, dieną. Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugija šią tradicinę šventę rengia jau penkti metai iš eilės. Šiemet spalio 26-ąją rajono medžiotojai ir žvejai su savo šeimomis rinkosi į Zyplių dvarą. Čia buvo pristatyta ir nedidelė medžioklės trofėjų ekspozicija.
 
Nuotr. Medžioklės sezono atidarymo proga rajono medžiotojų būrelių vėliavas pašventino Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis.
 
Patyręs medžioklės žinovas Alfridas Vigelis rajono Medžiotojų ir žvejų draugijai vadovauja nuo 1990 metų. „Šv. Huberto diena paprastai sutampa su didžiojo medžioklės sezono atidarymu rajone, todėl tai yra puiki proga visiems draugijos nariams susirinkti  į vieną būrį kartu su savo šeimos nariais, bičiuliais, pasveikinti mūsų kolektyvo narius, pagerbti geriausius medžiotojus“,- sakė šventės organizatorius  A.Vigelis. Rajono draugijai priklauso 534 medžiotojai ir 201 žvejys mėgėjas.

Į Zyplių dvarą susirinkusius kolegas pasveikinęs draugijos pirmininkas A.Vigelis pasidžiaugė, kad kasmet didėja draugijos narių skaičius, vis daugiau moterų tampa medžioklės entuziastėmis. Šiuo metu draugijai priklauso 9 moterys. Į šakiečių šventę atvyko ir nemažas būrys medžiotojų draugijų atstovų iš Kauno, Alytaus bei kaimyninio Vilkaviškio rajonų. Medžioklės sezono atidarymo proga rajono medžiotojų būrelių vėliavas pašventino Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis.

Medžiotojų dienos proga Lietuvos medžiotojų draugijos (LMŽD) įsteigtais garbingais Medeinės  (lietuvių Miško deivės) medaliais apdovanoti šakiečiai medžiotojai Benas Kriščiūnas, Simanas Valaitis, Albertas Navarskas. Lietuvos MŽD Patrimpo (lietuvių Upių ir Šaltinių dievo)  medaliais apdovanoti patyrę žvejai Juozas Delnevičius ir Raimundas Mureika. Patrimpo medaliu rajono žvejai apdovanoti pirmą kartą. Lietuvos MŽD Padėkos raštai skirti Vytautui Kajatonui Duoba bei Ramučiui Rinkevičiui. Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius Padėkos raštais apdovanojo griškabūdietį Rimantą Butkų ir Plokščių medžiotojų būrelio narį Vytautą  Endriukaitį. Rajono medžiotojų ir žvejų draugijos narius šventės proga pasveikino Seimo nario Mindaugo Basčio padėjėja Ilona Leleivienė. Už ilgametį vadovavimą rajono draugijai Seimo nario Padėkos raštas įteiktas A.Vigeliui. Taip pat Padėkos skirtos Balkojų medžiotojų būrelio nariui Ričardui Stepaičiui ir gelgaudiškiečiui Vidmantui Adomaičiui. Šakių MŽD valdybos Padėkos raštais apdovanoti Raminta Bastytė, Šarūnas Čiokaitis ir Rimas Šlapikas.

Pasibaigus oficialiajai medžioklės sezono atidarymo daliai,  šventės dalyviai ir svečiai klausėsi grupės „Allegretto“ atliekamų nuotaikingų dainų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.