Už kultūros puoselėjimą savivaldybėje - „Auksinė krivūlė“

krivulePraėjusį penktadienį, švenčiant Lietuvos vietos savivaldos dieną, Nacionaliniame operos ir baleto teatre jau aštuntus metus iš eilės  vyko tradicija tapę „Auksinės krivūlės“ apdovanojimai.  Vienas iš jų - už kultūros puoselėjimą – buvo įteiktas mūsų savivaldybei. Atsiimdamas „Auksinę krivūlę“, rajono meras Juozas Bertašius buvo lakoniškas: „Mes tikrai nusipelnėme šios nominacijos, ji mums priklauso pagrįstai.“
 
Nuotr. Atsiimti garbingo apdovanojimo rajono meras vyko ne vienas, o su gausia delegacija.
 
Rajono savivaldybė šiemet apdovanota „Auksine krivūle“, ant kurios puikuojasi užrašas „Savivaldybė - kultūros puoselėtoja“. Atsiimti garbingo apdovanojimo iš kultūros viceministro Edvard Trusevič rankų į Nacionalinės operos ir baleto sceną lipo meras Juozas Bertašius ir Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Toks apdovanojimas tarp 15 „Auksinų krivūlių“, mero teigimu, šiemet įsteigtas pirmą kartą.

Kultūros ministerijos atstovo pastebėjimu, renginių pastaruoju metu gausu visoje Lietuvoje, tačiau  Šakiai ypač išsiskyrė iš kitų savivaldybių savo įdomia kultūrine ir švietėjiška veikla. „Tai Jaunimo kūrybos ir sporto centre organizuojami renginiai, cirko studijos „Šypsena“ rengiami tarptautiniai festivaliai „Šakių žiburiai“, antram gyvenimui prikelti ir atstatyti  dvarai, Kultūros centrų Kudirkos Naumiestyje, Gelgaudiškyje ir Sintautuose restauravimas ir kita veikla“, - vardijo J.Bertašius.

Tai jau trečioji „Auksinė krivūlė“, įteikta mūsų savivaldybei. 2005 metais Šakių rajono savivaldybė buvo įvertinta kaip geriausia kaimiškoji savivaldybė Suvalkijos regione, o 2008 metais apdovanota už reikšmingą finansinę pagalbą kaimo bendruomenėms.  
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.