Verslininkai surengė šventę nepasiturinčių šeimų vaikams

Kriūkuose jau bemaž tradicija tapo vilniečių verslininkų iniciatyva socialiai remtiniems vaikams suruošti kalėdinę šventę. Šiemet prie kalėdinės eglutės buvo kviesti 27 vaikai. Rėmėjai Denis ir Rasa Vogelius bendrauja su Kriūkų moterų klubu ir perka vaikams dovanas.

Nors patys gyvena Vilniuje, Kriūkai tiek iš čia kilusiai Rasai, tiek iš Danijos atvykusiam Deniui, yra mieli. „Idėja organizuoti kalėdinę eglutę gimė iš bendruomeniškumo jausmo, dėl to, kad esu pati čia užaugusi, visa mano šeima, tėvai yra giliai įleidę šaknis Kriūkų bendruomenėje, norisi kažką gero padaryti savo kraštui. Smagu vaikams surengti šventę. Galbūt mums pavyks įdėti tą mažytį kertinį akmenuką, kad mažėtų migracija iš čia, kad būtų malonesni prisiminimai iš vaikystės ir kad nėra taip blogai mūsų Lietuvoje. Galbūt matydami šį pavyzdį vaikai kažką panašaus darys ateityje. Kartu su kalėdų seneliu pašokome padainavome, smagu matyti spindinčias vaikų akis“,- kalbėjo R. Vogelius, turinti kelias įmones. Jos vyras Kriūkuose kuria nedidelį šeimos ūkį. „Mes galvojame, kad vieną dieną mes čia persikraustysime gyventi, taigi jau dabar kuriame šiltą atmosferą“,- teigė R. Vogelius.

Vaikai dovanų gavo edukacinio pobūdžio dovanėles, parinktas pagal amžių. „Žiūrėjome, kad būtų ne robotai ar mašinos, o kad būtų ar dėlionė, ar lavinantys kūrybiškumą žaidimai. Visai mažiukams išrinkome žaislą, kuriuo galima groti pagal spalvas. Stengėmės dovanoti tokias dovanas, kad vaikams jos būtų ir naudingos, ir patiktų. Nes kam pirkti tai, ką jie numes ir vienąkart pamatę daugiau nesidomės“,- pasakojo labdarė. Moteris džiaugėsi, kad vaikai nuo tada, kai jie pirmąkart surengė eglutę, yra išdrąsėję, aktyviau leidosi į žaidimus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.