Skyrius liko be pirmininko, bet turi kandidatą į Seimą

snipasDarbo partijos Šakių skyriuje pokyčiai – iš skyriaus pirmininko pareigų atsistatydino Antanas Litvinas. Be to, pirmadienį partija pristatė savo kandidatą vienmandatėje apygardoje.

Nuotr. Kęstutis Šnipas pasisako už garbingą kovą ir sako purvais kitų kandidatų nedrabstysiąs.

Darbo partijos tarybos narė Dinara Gudaitienė informavo, kad prieš savaitę apie savo pasitraukimą iš skyriaus pirmininko pareigų pranešė ilgametis partijos pirmininkas, skyriaus Šakiuose įkūrėjas Antanas Litvinas. Pasak D. Gudaitienės, pasitraukimo priežastys – asmeninės. Tad kol kas pirmininko skyrius neturi. Jis bus renkamas artimiausiu metu.
 
Paskutinio Darbo partijos tarybos posėdžio metu buvo išrinktas kandidatas vienmandatėje apygardoje. Juo tapo Kęstutis Šnipas. Tiesa, jo kandidatūrą dar turės patvirtinti visuotinio susirinkimo metu. Už Jūratę Arštikaitienę, kitą kandidatę, balsavo vos vienas narys.

Šakiuose gyvenantis, Marijampolės teritorinei darbo biržai vadovaujantis ir šešerius metus ten dirbantis K. Šnipas į partiją įstojo 2014 m., o Šakių skyriui priklauso nuo praėjusį antradienį vykusio posėdžio. 54-erių kandidatas tikino, jog siūlymą kandidatuoti priėmė todėl, kad nori pokyčių ir jaučia pilietinę pareigą tai daryti. Tuo labiau, kad mato, jog žmonės nebetiki savo valstybe.

„Nebetikiu, kad esami politikai, kurie yra renkami į Seimą trečią ar ketvirtą kadenciją, gali įnešti permainų. Žmonėms reikia realių darbų ir realių pokyčių gyvenime, tad ir Seimas privalo pasikeisti iš esmės, turi ateiti nauji politikai, kurie turi patirtį, reikalingą šiems laikams, o ne tai, kas buvo aktualu prieš kelis dešimtmečius. Nutariau nerodyti ir nebadyti pirštais į kitus, o pats imtis iniciatyvos ir dalyvauti Seimo rinkimuose“, – savo apsisprendimą aiškino kandidatas.

Pasak K. Šnipo, žmonės sunkiai suvokia, kad ypač atsakingai ir apgalvotai reikia rinkti atstovus į Seimą, nes dažnas šiuo metu tai daro neatsakingai ir neapgalvotai.

Šakietis įsitikinęs, kad kandidatuoti turėtų nepriekaištingos reputacijos žmonės, ne jaunesni kaip 25-erių.

„Nesuprantu, kaip išsiskyręs, palikęs savo šeimą kandidatas yra pristatomas kaip nepriekaištingos reputacijos“, – teigė K. Šnipas.

Jis pats gyvena su žmona Vilija, kuri dirba Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre ir turi 26-erių dukrą Vytautę. Ji šiuo metu užsienyje.

O kaip jis vertina Darbo partijos besitęsiančius teisminius procesus ir ne pačią palankiausią nuomonę apie šią partiją? Pasak kandidato, jis atsparus propagandoms ir į visa tai žvelgia kitu kampu.

„Kiekvienas užsitęsęs teismo procesas ar bylos, kur visuomenei neduodama žinoti pilnos informacijos, aš vadinu rezonansinėmis“, – sakė K. Šnipas.

Kadangi jo kandidatavimas Seimo rinkimuose dar visiškai „šviežias“, tad kol kas tik dėliojami artimiausi darbai, planuojami susitikimai. Kol kas nėra ir aiškios programos, bet jau dabar K. Šnipas įsitikinęs, jog kitų nei purvais drabstys, nei negarbingus politinius žaidimus žais.

Visgi supranta, jog kova laukia nelengva, nes kandidatai stiprūs.

„Visi einame laimėti. Jei netikėčiau ir nepasitikėčiau, nebūtų verta ir pradėti. Tačiau rinkėjas turės apsispręsti, už ką atiduos balsą “, – sakė darbietis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.