Į Šakių ligoninę patekti padės nauji pandusai

ligonine takaiNors nuo liepos 1 d. prie Šakių ligoninės vykdomi darbai ir sukelia lankytojams nepatogumų, bet po kelių savaičių žmonės neįgaliuose vežimėliuose ir kiti gyventojai turės geresnes sąlygas patekti į Konsultacijų ir Priėmimo skyrius. Šiuo metu naujai tiesiami takai ir daromi pandusai.

Nuotr. Naujas pandusas neįgaliesiems bus nutiestas nuo Priėmimo iki Konsultacijų skyriaus.

Kad reikia sutvarkyti takus, kurie pakloti 1986–1989 metais, Šakių ligoninės statybos metu, pripažįsta ir ligoninės ilgametis vadovas Algirdas Klimaitis: jis sulaukdavo žmonių, prikaustytų prie vežimėlio, priekaištų, kad jie savarankiškai, be kito pagalbos, negali patekti į Konsultacijų skyrių, nes ten esantys pandusai yra netinkamo nuolydžio. Į ligoninės vadovą yra ne kartą kreipęsis rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas, kuris prašė ieškoti būdų, kaip padėti neįgaliesiems patekti į ligoninę.
 
„Statant ligoninę niekas labai nekreipė dėmesio į aplinkos pritaikymą neįgaliesiems. Aišku, nuo statybų pradžios stengėmės pagerinti situaciją: taisėm tuos ištrupėjusius takus, bet jie vaikščioti žmonėms labai yra nepatogūs“, – kalbėjo A. Klimaitis.

Šiuo metu priimtas sprendimas, kad lėšos ( 21 tūkst. eurų), kurios buvo numatytos skirti prieš dvejus metus planuotam saulės kolektoriui statyti, būtų panaudotos takų rekonstravimui.

Darbus vykdanti statybų bendrovė „Hidrokesta“ darbus numato baigti rugpjūčio pradžioje. A. Klimaitis įsitikinęs, kad nauji takai gyventojams bus patogesni ir saugesni, o naujai apželdinus ir sutvarkius teritoriją, pagerės ir bendras ligoninės teritorijos vaizdas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.