Sugadintas kelias sukėlė gyventojų nepasitenkinimą

kelias zala
Esant dideliems karščiams kenčia ir kelio danga – tik pernai išasfaltuotame kelyje Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis nedidelė kelio atkarpa buvo apgadinta sunkiasvorės technikos.

Vykstantys į Panovius gyventojai pagaliau sulaukė asfalto: kelyje Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis pernai vasarą buvo paklota penkių kilometrų asfalto danga. Šio kelio savininkas – Lietuvos automobilių kelių direkcija, darbus atliko UAB „Kauno keliai“, čia kelias buvo padengtas minkštojo asfalto danga.
 
Tačiau praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose pasipylė pasipiktinusių gyventojų komentarai, fotonuotraukos apie sugadintą atkarpą ties Vaitiekupių kaimu. Žmonės pirmiausiai komentavo, kad paklota per plona, vos penkių centimetrų storio danga, svarstė, kaip kelias atlaikys ūkininkų techniką ir pan. Pirmiausiai ūkininkams žėrė kaltinimus dėl sugadintos kelio atkarpos.

Kaip paaiškėjo, neatsakingai pasielgė greta kelio esančio miško savininkai. Nuo sankasos nuslydo miškovežis, o bandant su kita technika ištraukti, šios ratai prabuksuodami iškasė ant asfalto duobes. Tiesa, pats kelias netrukus buvo sutvarkytas, tačiau liepos 8 d. lankantis minėtoje vietoje vis dar buvo matyti sulaužyta nuovažos dalis.

Tokiu kelio sutvarkymo liko nepatenkinti kelininkai. Pasiteiravus apie minėtą incidentą AB „Kelių priežiūra“ Vilkaviškio kelių tarnybos Šakių meistrijos vyriausiojo inžinieriaus Vidmanto Diržiaus, šis patikino, kad tokiu „kelio sutvarkymu viskas nesibaigs“.

„Kažkas sugadino ir savo jėgomis bandė sutvarkyti, ten paklotas minkštasis asfaltas, greičiausiai tą patį asfaltą, kurį buvo išgadinę, palygino ir tiek. Kol kas komentuoti daugiau negaliu, kadangi atostogauju, greičiausiai kelininkams teks tvarkyti iš naujo, kad būtų sutvarkytas kokybiškai. Situaciją aiškinsimės šią savaitę“, – trumpai pakomentavo V. Diržius.

Pasiteiravome darbus atlikusios UAB „Kauno keliai“, ar atlaikys nauja technologija tiestas kelias panašius gamtos iššūkius ir sunkiasvorę techniką.

„Pagal projektą buvo uždėtas vadinamas minkštasis asfaltas. Manau, asfaltą reiktų pasaugoti, dar darbų metu matėme, kad ūkininkai tikrai važinėja su viršsvoriais, ko tikrai neleidžia transporto direkcija. Rudenį perkrauta technika važiavo su runkeliais, jeigu taip ir toliau elgsis, kelią tik gadins“, – komentavo bendrovės „Kauno keliai“ projektų vadovė Kristina Mockapetrienė.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.