Savivaldybės administracijoje – pokyčiai

remeikis martynas
Dar rugpjūčio pradžioje Martynas Remeikis vadovavo Investicijų ir statybos skyriui Šilalės savivaldybės administracijoje, o nuo gruodžio 21 d. jis eina Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjo pareigas Šakiuose. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Gruodžio 21-ąją administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis kolektyvui pristatė naująjį Ūkio ir investicijų skyriaus vedėją Martyną Remeikį, kuris anksčiau dirbo Šilalėje. Tačiau tai ne vieninteliai pokyčiai savivaldybės administracijoje.

Pasak administracijos direktoriaus, Ūkio ir investicijų skyrius yra vienas matomiausių, ant jo gula visos ūkinės problemos, tad džiugu, kad jis pagaliau turės vedėją. Konkursą laimėjo ir iš dviejų kandidatų užimti šias pareigas V. Ižganaitis pasirinko Šilalėje gyvenantį M. Remeikį. Anksčiau jis dirbo Šilalės savivaldybės administracijoje, yra vadovavęs Investicijų ir statybos skyriui, anot administracijos direktoriaus, turi patirties su investiciniais projektais, „mato daug neartų dirvonų su žaliąja energetika“.

„Galvoju, kad, turėdamas patirtį, dirbęs šioje srityje, sėkmingai darbuosis ir Šakių savivaldybėje, įneš daug teigiamų dalykų ir čia“, – teigė administracijos direktorius ir pridūrė, kad sėkmingai įsiliejęs į kolektyvą 44-erių metų vedėjas neatmeta galimybės su šeima įsikurti Šakiuose.

Visgi viešojoje erdvėje galima rasti informacijos, kad Šilalėje pastaraisiais metais vedėjui ne viskas ėjosi it per sviestą. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rugpjūčio mėnesį nusprendė, kad M. Remeikis, raštais kreipęsis į Šilalės rajono savivaldybės administraciją dėl jo vadovaujamo sporto klubo ,,Šilalės lūšis“ (dėl finansavimo klubo sportinei veiklai gauti), atstovavo šio klubo interesams ir tokiais veiksmais pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas, kurios valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims draudžia atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims ir ginti jų interesus institucijoje ar įstaigoje, kurioje jie dirba. Kaip nurodo VTEK, M. Remeikis sporto klubo ,,Šilalės lūšis“ vardu su Šilalės rajono savivaldybės administracija 2023 m. birželio 8 d. pasirašęs sporto projekto lėšų naudojimo sutartį atstovavo klubo interesams ir tokiais veiksmais pažeidė Interesų derinimo įstatymo nuostatas. Buvo rekomenduota jam skirti tarnybinę nuobaudą.

2022 m. M. Remeikis, kaip nusprendė VTEK, irgi buvo pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti, mat 2020 m. parengė ir savivaldybės tarybos posėdyje pristatė sprendimo projektą, kuriuo numatyta skirti lėšų Šilalės miesto Žyliškės gatvės kapitalinio remonto aprašo parengimui bei projekto ekspertizei. Taip pat dalyvavo savivaldybės kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo ir objektų parinkimo darbo grupės posėdyje ir balsavo svarstant klausimą, susijusį su lėšų skyrimu šios gatvės kapitalinio remonto aprašo parengimui bei projekto ekspertizei. Po to M. Remeikis parengė atitinkamą sprendimo projektą ir jį pristatė savivaldybės tarybos posėdyje. Tyrimo duomenys rodo, kad Žyliškės gatvė pagrįstai laikytina šio valstybės tarnautojo privačiu interesu, kadangi tai yra viena iš jo gyvenamųjų vietų, kurioje jis turi nekilnojamojo turto.

Kaip patikslino Šilalės administracijos atstovė Geda Kačinauskienė, rugpjūtį M. Remeikis iš darbo atleistas jo paties prašymu, Investicijų ir statybos skyriaus vedėjo pareigybė neužimta iki šiol.

Visgi grįžkime prie mūsų savivaldybės, kur, kaip tarybos posėdžio metu sakė meras Raimondas Januševičius, naujasis vedėjas „į darbus įsijungė pilna koja“. Visgi darbą būtent šiame skyriuje neseniai savo noru paliko vyriausioji specialistė Kristina Juodvalkienė, jos funkcijos esą padalintos kitoms skyriaus specialistėms. Skyriuje vis dar nėra vedėjo pavaduotojo, architekto, vyriausiojo specialisto, inžinieriaus. Administracijos direktorius vylėsi, kad skelbiami konkursai duos vaisių ir žmonių atsiras, vedėją, pasak V. Ižganaičio, irgi pavyko rasti tik iš trečio karto.

Beje, kaip informuota tarybos posėdžio metu, gruodžio 22 d. buvo paskutinė Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos Dalijos Rakauskienės darbo diena, nes „ji išeina užtarnauto poilsio“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.