Diskutavo apie nuveiktus ir planuojamus darbus

Praėjusį penktadienį, balandžio 11 dieną, „Gulbelės” konferencijų salėje vyko LSDP Šakių rajono skyriaus narių ataskaitinė konferencija, kurioje dalyvavo daugiau nei pusšimtis delegatų iš visų rajono skyrių. Iš viso Šakių socialdemokratų skyrius vienija apie 270 narių, rajone yra įkurta 15 grupių.
 
Ataskaitą apie svarbiausius nuveiktus darbus pristatė Šakių skyriaus pirmininkas, Seimo narys Mindaugas Bastys. Jis pasidžiaugė vis gausėjančiu bendraminčių bičiulių būriu, suaktyvėjusia skyriaus veikla ir naujomis jaunimo iniciatyvomis. Neseniai susikūrusios skyriaus grupės Barzduose ir Kudirkos Naumiestyje gali būti pavyzdžiu kitoms gupėms. Susirinkime savo veiklos ataskaitas pristatė pirmininko pavaduotojai Rimgaudas Lebedžinskas bei Algimantas Damijonaitis. Pirmininko pavaduotoja, atsakinga už darbą su jaunimu, Raminta Bastytė kalbėjo apie bendrai veiklai susibūrusio jaunimo darbo rezultatus, demonstravo skaidres, visiems priminė, kad sukurtas informatyvus internetinis puslapis (www.lsdpsakiai.lt ), kuriame talpinama svarbiausia informacija apie Šakių skyriaus veiklą. Taip pat savo darbo ataskaitą pateikė skyriaus atsakingasis sekretorius Viktoras Lebedžinskas, rajono savivaldybės tarybos LSDP frakcijos seniūnas Bernardinas Vainius. Apie pasiruošimą artėjantiems Lietuvos Prezidento bei Europos Parlamento rinkimams informavo partijos Rinkimų štabo vadovė Ramutė Bastienė.

Šakiečių ataskaitiniame susirinkime dalyvavusi europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė paragino visus kuo aktyviau dalyvauti rinkimuose, kad Lietuva ir vėl neliktų sąrašo gale,- per praėjusius Europos Parlamento rinkimus Lietuvos rinkėjų aktyvumas, deja, buvo trečiasis „nuo sąrašo pabaigos“. Dar vangiau balsavo tik Rumunijos ir Bulgarijos gyventojai. Susirinkimo metu nemažai pastabų savo kolegoms išsakė partijos senbuvė, skyriaus Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė  Bronė Valaitienė. Ji pastebėjo, kad neretai skyriaus prezidiumas nesilaiko partijos statuto, trūksta viešesnės informacijos patiems bendrapartiečiams. Susirinkime vykusios diskusijos metu kalbėta įvairiais klausimais. Pastebėta ir tai, kad rajono savivaldybės tarybai priklausantys socialdemokratai ne visada tarybos posėdžių metu laikosi aptartos partijos pozicijos. Susirinkimo viešnia V.Blinkevičiūtė, atidžiai klausiusi šakiečių karštų diskusijų, pasidžiaugė, kad šis skyriaus susirinkimas,- ne formalus ataskaitų pateikimas ir rankų pakėlimas, o dalykinis ir rimtas pokalbis, nebijant viešumon iškelti problemas ir apie jas garsiai kalbėti, diskutuoti. Jos manymu, skyrius dirba aktyviai, ypač šaunus jaunimas, šakiečiai turi gerų idėjų, nestokoja naujų iniciatyvų.

LSDP Šakių skyriaus nariai konferencijoje priėmė nutarimą, kuriame buvo numatytos svarbiausios darbų gairės. Nuspręsta stiprinti naujai įsikūrusių grupių veiklą Griškabūdyje ir Keturnaujienoje, aktyviau steigti naujas grupes rajone. Grupių pirmininkams ir iždininkams numatyta suorganizuoti specialius seminarus. Nuspręsta ir toliau puoselėti tradicinius renginius „Bičiuli, duok ranką“, šachmatų turnyrą Juozo Basčio taurei laimėti bei vaikų kūrybos konkursus ir kitus projektus.

„Draugo“  inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.