Bendruomenių sporto šventėje – 24 bendruomenės

luksiaiJau ketvirtą kartą organizuojamos sporto rungtynės sukvietė 24 rajono bendruomenes kartu smagiai praleisti šeštadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre. Jose pasirodė ir naujų dalyvių: neseniai susikūrusių Kubilių ir Lepšių bendruomenių atstovai. 2016-ieji yra paskelbti Bendruomenių metais, todėl sporto šventės tikslas – skatinti sveiką gyvenseną.

Nuotr. Lukšių komanda tapo absoliučia šventės nugalėtoja. Ji puikiai pasirodė ne tik virvės traukimo rungtyje.

Stalo teniso mėgėjai – 14 moterų ir 24 vyrai stoja prie stalų. Nors kovos trunka ilgai, pagaliau paaiškėja rezultatai: stalo teniso čempionais tampa Gelgaudiškio bendruomenės centro ,,Atgaiva“ komanda (pirmininkas Artūras Varankevičius). Jiems įteikiami Seimo nario Mindaugo Basčio medaliai. Teniso varžybose moterys prizines vietas pasidalina taip: pirma vieta – Augustė Jočiūtė (Gelgaudiškis), antra –  Daiva Lenktaitienė (Gotlybiškiai), trečia – Giedrė Liepuonytė (Kubiliai). Tarp vyrų pirmą vietą iškovojo Dainius Indriūnas (Gelgaudiškis), antras lieka Martynas Augaitis (Gotlybiškiai), trečias – Ramūnas Bulotas (Gelgaudiškis).          
 
Prasideda ne ką mažiau azartiška rungtis – smiginis, sudominęs net 67 sportininkus. Tarp moterų nepralenkiama girėniškė Marija Morozaitė, antra lieka Sandra Sutkutė iš Kubilių, trečia – Viktorija Vyšniauskaitė iš Briedžių. Tarp vyrų pirmą vietą iškovojo lukšietis Almantas Pavalkis, antras liko Armonas Dirvelis iš Plokščių, trečią vietą užėmė Mantas Brazdauskas iš Liepalotų.                                                                  

Aistras kaitino rankų lenkimo varžybos, kuriose dalyvavo ir moterys. Nugalėtojais skelbiama Slavikų komanda: Rasa Leškevičiūtė ir Mantas Sutkus. Antra vieta teko tenkintis Jolantai Kriaučiūnienei iš  Girėnų ir Juliui Karaliui iš  Gelgaudiškio. Treti liko Roberta Gurevičiūtė iš Barzdų ir Ramūnas Laurinaitis iš Lukšių.

Krepšinio mėgėjai jėgas bandė baudų metimo rungtyje. Taikliausia buvo lukšietė Ilma Moleikaitytė, antra – Raminta Kalkauskaitė  (Janukiškiai),  trečia – Sandra Sutkutė (Kubiliai). Pagirtiną taiklumą nuo baudų metimo linijos pademonstravo Robertas Balčius (Briedžiai), antras liko – Vaidas Miščikas (Lukšiai), trečias – Gytis Sutkus (Kubiliai).                                         

Didelio dalyvio būrio ir susidomėjimo sulaukė virvės traukimo rungtis. Komandą sudarė dvi moterys ir trys vyrai. Dalyvavo 10 komandų: Gelgaudiškio, Lepšių, ,,Tėviškės“, Lukšių, Girėnų, Briedžių, Kudirkos Naumiesčio ,,Santaka“, Sudargo, Gotlybiškių, Barzdų. Stipriausi pasirodė Lukšių komanda, antra vieta atiteko Girėnų, trečia – Gelgaudiškio komandoms.

Absoliučia nugalėtoja tapo Lukšių bendruomenė (pirmininkas Sigitas Bendorius).  Komanda apdovanojama mero Juozo Bertašiaus bei Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos įsteigtomis taurėmis.

Antrą vietą iškovojo Girėnų bendruomenės centro komanda (pirmininkas Zigmas Povilaitis), kuri apdovanojama Žemdirbių sąjungos pirmininko Rimanto Valiuko įsteigta taure.

Trečią vietą užėmusiai Gelgaudiškio bendruomenės centro ,,Atgaiva“ (pirmininkas A. Varankevičius) komandai įteikiama ,,Audros“ klubo prezidento Kęstučio Smirnovo įsteigta taurė.

Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grinutė Šnirpūnienė ir Šakių rajono žemdirbių sąjungos pirmininkas, mero padėjėjas R.Valiukas pasidžiaugė dalyvaujančių bendruomenių narių, ypač  jaunimo, gausa.

Seimo narys Mindaugas Bastys įsteigė prizus vyriausiai žaidynių dalyvei Aldutei Narkūnienei iš Keturnaujienos ir jauniausiam žaidėjui plokštiečiui Rimantui Valaičiui.

Šiemet bendruomenių šventės organizatoriai dalyvius ir svečius vaišino  kvapniomis bandelėmis ir karštu sultiniu, kuriuos paruošė Girėnų šeimininkės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.