Slalomas sutraukė rekordinį dalyvių skaičių, pagrindinė taurė – kraštiečio rankose

LAISVOJE klasėje prizines vietas pasidalijo kraštiečiai (iš kairės) Paulius Mikelaitis, Vilmantas Karalius ir Justas Žukauskas. Būtent V. Karalius, kaip greičiausias dalyvis, iškovojo ir pagrindinę slalomo taurę. Z1ne designs nuotr.

Kaip sako neformalios jaunimo grupės „Trys su puse vožtuvo“ vienas iš lyderių ir vasario 24 d. vykusio slalomo vienas iš pagrindinių organizatorių Gytis Matusevičius, ne tik rajone, bet ir Lietuvoje to dar nebuvo, kad slalomas vyktų ne bet kur, o dirbtuvių kieme. Konkrečiai – Voniškių ŽŪB teritorijoje. 

Pasak G. Matusevičiaus, dalyvius nustebino trasos išdėstymas, mat pusę trasos sportininkai turėjo apvažinėti siloso rulonus, į kuriuos teko kai kuriems atsitrenkti, kai kurie juos palietę ir nukentėjo.

„Tik pradėjus važiavimus iš varžybų dėl automobilio gedimo teko pasitraukti vienam iš potencialių RWD klasės prizininkų Ignui Domeikai“, – skelbiama pranešime spaudai ir priduriama, kad su „Toyota MR2“ automobiliu važiavęs šakietis susidūrė su variklio gedimu, o dėl lūžusios pakabos varžybas ankščiau baigė ir Ramūnas Žemantauskas iš Kybartų – jis dalyvavo HISTORY klasėje su „Audi 80“. 

Iš viso slalome dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius, kokio „Trys su puse vožtuvo“ nėra turėję per savo renginių istoriją. Renginys sutraukė 50 sportininkų iš skirtingų Lietuvos miestų – be šakiečių ir jurbarkiečių, varžėsi dalyviai iš Kauno, Tauragės, Prienų, Vilniaus, Marijampolės, Alytaus, Šiaulių, Vilkaviškio. Jiems išdalinta per 100 startinių numerių. 

Po antrojo įskaitinio važiavimo, pertraukos metu, savo pasirodymą, negailėję įspūdingų vaizdų, surengė ir profesionalūs drifto dalyviai BMW FAN klubo atstovai – voniškietis Deividas Kuncaitis, kauniečiai Edvinas Savickas bei Indrė Senkutė.

 

Daugiausiai dalyvių, net 37, varžėsi LAISVOJE klasėje. Pirmą vietą su „Mitsubishi Colt“ užėmė šakietis Vilmantas Karalius, antras – taip pat šakietis Paulius Mikelaitis su „Toyota MR2“, o trečias – lukšietis Justas Žukauskas su „Mitsubishi Colt“.

RWD klasėje (galiniais ratais varomi automobiliai) varžėsi 23 dalyviai. Čia pirmą vietą iškovojo jau minėtas kraštietis P. Mikelaitis, antras liko tauragiškis Agnius Ilonis su „BMW 325 ti“, trečias – taip pat jau minėtas V. Karalius.

FWD (priekine ašimi varomi automobiliai) klasėje rungėsi 18 dalyvių. Čia ir vėl nepralenkiamas V. Karalius su „Mitsubishi Colt“, antras – lukšietis J. Žukauskas taip pat su „Mitsubishi Colt“, o trečią vietą užėmė Adomas Gulbinas iš Vilniaus su „Suzuki Swift“. 

AWD (visi varantys ratai) klasėje tarp šešių dalyvių geriausiai sekėsi jurbarkiškiui Irmantui Ditkui su „Audi A4“, antras – Deimantas Roverštainas su „Subaru Impreza WRX Sti“ iš Šakių, trečias – jurbarkiškis Ligitas Kordušas su „Audi A4“.

HISTORY klasėje varžėsi aštuoni dalyviai, o prizines vietas pasidalino svečiai. Pirmas – Evaldas Žitkus iš Prienų, vairavęs „Lada 2103“, antras liko kaunietis Egidijus Savickas su „Mini Cooper“, trečią vietą užėmė Virgilijus Povilaitis iš Jurbarko su „Mitsubishi Colt“.

JAUNIMO klasėje tarp penkių dalyvių geriausiai sekėsi jau ne vieną prizinę vietą ir kitose klasėse užėmusiam lukšiečiui J. Žukauskui, antras liko šiaulietis Arnas Jakas su „Renault Clio“, trečią vietą iškovojo šakietis Majus Braškys su „BMW e46“.

MOTERŲ klasė sulaukė keturių dailiosios lyties atstovių iš kitų miestų. Pirmoji – kaunietė I. Senkutė su „BMW 328i“, antra – Ingrida Jakienė iš Šiaulių su „Renault Clio“, trečią vietą užėmė Augustė Rupšytė iš Vilniaus su „VW Golf“, ketvirta – taip pat vilnietė Gustė Stonytė su „Mazda 323f“.

 

Varžybų pabaigoje vyko Top 10 važiavimai, kuriuose susirungė greičiausi dalyviai, galėję važiuoti vienintelį važiavimą ir ankstesni rezultatai čia neturėjo įtakos. Greičiausią laiką (35,3 sek.) pademonstravo V. Karalius su „Mitsubishi Colt“, jam ir atiteko pagrindinė „Voniškių taurė“. 

Organizatoriai dėkoja gausiam būriui dalyvių ir žiūrovų, rėmėjams, o už suteiktą vietą varžyboms ir visokeriopą pagalbą atskirą padėką skiria Artūrui Braškiui.

Artimiausios „Trys su puse vožtuvo“ varžybos – jau Kovo 11-ąją prie Šakių r. savivaldybės.

„Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.