Sporto sąjunga ir toliau ketina žengti užsibrėžtu keliu

Šakių rajono sporto klubų sąjungai vadovaujantis Kęstutis Smirnovas žadėjo aktyviai atstovauti sporto klubų interesams, taip pat siekti, kad sporto organizacijos viešai atsiskaitytų už gautą finansavimą, priekaištų jis turėjo ir Jaunimo kūrybos ir sporto centrui. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį penktadienį į visuotinį ataskaitinį susirinkimą rinkosi pernai pavasarį atgaivinta Šakių rajono sporto klubų sąjunga, vienijanti šešias sporto organizacijas. Anot sąjungos pirmininko Kęstučio Smirnovo, rajono valdžioje pasikeitus politinėms jėgoms, sporto sritis sulaukia didesnio dėmesio. Jis žadėjo ir toliau siekti aktyviai atstovauti sporto klubų interesams, domėtis skaidriu lėšų paskirstymu.

Apžvelgdamas praėjusių metų veiklą K. Smirnovas minėjo 10-mečiui skirtą renginį, surengtą dieninę stovyklą vaikams. Jis priminė, kad ankstesnio susirinkimo metu, kada buvo užsibrėžta sportą rajone kelti į aukštesnį lygį, buvo priimta rezoliucija sportui skirti didesnį dėmesį ir džiaugėsi, kad pirmieji vaisiai jau yra – kaip ir buvo pageidauta, liepą sudaryta sporto taryba, neformalaus švietimo krepšelis mero įsakymu padidintas iki 20 eurų (buvo 15 eurų), finansavimas sporto projektams didinamas iki 30 tūkst. eurų (buvo 20 tūkst. eurų), jau kalbama ir apie sportininkų bei trenerių skatinimo finansavimo programą, kuri galėtų startuoti 2025-aisiais. Pasidžiaugta numatomais dviračių takais ir vizija dėl „Varpo“ mokyklos stadiono.

„Rajone pasikeitus politinėms jėgoms didelis dėmesys atkreiptas į mūsų prašymus, pageidavimus, sporto sritį“, – džiaugėsi tų pačių, kaip ir dabartiniai valdantieji, politinių pažiūrų K. Smirnovas.

Pristatydamas ateities planus minėjo, kad ir toliau bus siekiama, jog finansavimas sportui didėtų, žadėjo aktyviai atstovauti sporto klubų interesams, taip pat siekti, kad sporto organizacijos viešai atsiskaitytų už gautą finansavimą iš savivaldybės biudžeto – tam, K. Smirnovo siūlymu, galėtų būti organizuojama sporto konferencija.

„Tikslinga surinkti visus klubus, kurie gauna iš projektų pinigus, nes kai kurių klubų nematau nei veiklos, nei kur tuos pinigus išleidžia. Būtų įdomu išgirsti, ką daro, pasigirti, pasikalbėti vieniems su kitais. <..> Labai  įdomu, kaip krepšinis leidžia didžiuosius pinigus“, – kalbėjo Sporto klubų sąjungos vadovas ir pabrėžė būtinybę žinoti apie lėšų paskirstymo skaidrumą ir aiškumą.

K. Smirnovas taip pat minėjo, kad rajone sporto klubai gana susiskaldę, nėra bendrumo, „kiekvienas sprendžia savo reikalus atskirai“, nors jis įsitikinęs, kad kartu galima nuveikti daugiau, pasiekti geresnių rezultatų, tad norėtų daugiau vienybės.

Kaip ir ankstesnio, taip ir šio susitikimo metu K. Smirnovas atkreipė dėmesį, kad savivaldybėje jau seniai nelikę sporto specialisto, o ši pareigybė perkelta į Jaunimo kūrybos ir sporto centrą (JKSC), tad jis iš šios įstaigos pageidavo daugiau iniciatyvos ir bendravimo bei bendradarbiavimo.

„Vienas iš pavaduotojų atsakingas už sporto klubų veiklą, bet pageidavimas, kad gal tuos sporto klubus surinkti ir pasikalbėti. Iniciatyvos iš JKSC, neįsižeiskit, nebuvo ir tikrai trūksta“, – pabrėžė K. Smirnovas, o JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė žadėjo į pastabą atsižvelgti.

Susitikime dalyvavęs meras Raimondas Januševičius išsamiai pristatė vizijas dėl dviračių takų plėtros ir „Varpo“ stadiono.

Šiuo metu Sporto klubų sąjungai priklauso sporto klubai „Audra“, „Ošimas“, VšĮ „Motorsport LT“, sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“, Šakių automobilių sporto klubas, kultūros ir sporto klubas. Tiek jų buvo ir pernai, kai nuspręsta atkurti klubų sąjungą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.