Rajone paskelbta gripo epidemija

Vis daugiau savivaldybių skelbiama gripo epidemija, ne išimtis ir mūsų kraštas. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Evaldo Sniečkaus įsakymu vasario 8 d. buvo paskelbta gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemija.

Marijampolės visuomenės sveikatos centro duomenimis, vasario 1–7d. rajone buvo registruota 113 gripo atvejų ir 388 susirgimo atvejų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Esant tokiems rodikliams, savivaldybėje skelbiama gripo epidemija. Gripo epidemija bus nutraukta, sergamumui grįžus į įprastą lygį.
Esant tokiai situacijai, gripu ir ŪVKTI susirgus 20 proc. ir daugiau moksleivių, mokyklos direktoriaus įsakymu turi būti laikinai nutrauktas ugdymo procesas švietimo įstaigoje. Nors ir sergančių ratas sparčiai plečiasi, kaip informavo Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Vilma Mažeikaitė, kol kas nė vienoje rajono švietimo įstaigoje nepaskelbtas karantinas.
 
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) kiekvieną dieną sparčiai auga visoje Lietuvoje. Trečiadienio duomenimis, patvirtintos dvi mirtys dėl gripo. Sekmadienį moteris, kuriai įtartas gripas, mirė Kaune, tačiau tiksli mirties priežastis kol kas laboratoriškai nepatvirtinta.  Dar aštuonių sergančių gripu būklė – sunki. Gripo epidemiją paskelbė 22 savivaldybės.

Marijampolės visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja, vyriausioji apskrities epidemiologė Loreta Radzevičienė informavo, kad epidemijos metu rekomenduojama riboti masinius žmonių renginius, įmonėse bei organizacijose, ypač vaikų kolektyvuose, sustiprinti patalpų vėdinimą, drėgną valymą bei dezinfekciją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.