Simboliniais obuoliukais apdovanotos sveikiausios įmonės

sveikiausia imone
Nuotr. Šiais metais pačios sveikiausios įmonės titulą pelnė Šakių socialinių paslaugų centras. Įstaigos direktorei Vilmai Bielskienei apdovanojimą įteikė prizo steigėjas Petras Puskunigis.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį penktadienį Šakių visuomenės sveikatos biuras baigiamojo renginio metu apdovanojo sveikiausias rajono įmones, tarp kurių – ir Šakių rajono laikraštis „Draugas“.

Šiais metais „Sveikiausios įmonės“ rinkimai surengti ketvirtą kartą. „Kuchmistrų“ restorane susirinkusius dalyvius sveikinęs Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas pasidžiaugė, kad dalis įmonių šiuose rinkimuose dalyvauja nuo pat pradžių, kasmet prie konkurso prisijungia ir naujų, tad organizatoriai sako, kad tai leidžia spręsti, jog jie dirba ne perniek. Šįkart rinkimuose dalyvavo 13 rajono įmonių.

Visuomenės sveikatos specialistė Mantė Barborinienė pastebi, kad vis daugiau įmonių skatina sveikos gyvensenos iniciatyvas įmonėse, ryžtasi ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius, rūpinasi darbuotojų sveikata. Būtent toks yra ir paties konkurso tikslas.

Keletą mėnesių visuomenės sveikatos specialistės važinėjo po konkurse dalyvauti užsiregistravusias įmones, kur tikrino darbuotojų sveikatą, domėjosi vadovų požiūriu į darbuotojus, jų sveikatą, teiravosi, kokių priemonių įstaiga imasi, kad darbuotojai būti sveikesni, geriau jaustųsi darbo vietoje. Jos taip pat noriai dalijo patarimus, kaip pagerinti savo sveikatos rodiklius, kokių konkrečiai priemonių reikėtų imtis norint geriau jaustis.

„Juk sveikas ir laimingas darbuotojas – tai sėkmingai savo veiklą vystančios įmonės akcentas“, – sakė M. Barborinienė.

Žinoma, ne vienas mano, jog tai tik pozityvus žaidimas, tačiau visgi ir puiki proga susimąstyti, ypač gavus netenkinančius ar nuviliančius rezultatus, kad pats laikas susirūpinti savo sveikata.

Po atliktų apklausų 13 įmonių pagal darbuotojų skaičių buvo suskirstytos į tris pogrupius (1–10, 11–20 ir 21–55 darbuotojų turinčias įstaigas) ir išrinktos sveikiausios.

Visi dalyviai pagerbti padėkos raštais, o sveikiausiems įteikti simboliniai obuoliukai. Tarp mažiausią skaičių turinčių įmonių sveikiausias išrinktas laikraščio „Draugas“ kolektyvas, kuris šiame konkurse dalyvauja nuo pirmųjų metų. Obuoliukais taip pat apdovanota pirmąkart konkurse dalyvavusi cukrainė „Laimė“ bei kone kiekvienais metais laurus skinantis Šakių lopšelis-darželis „Berželis“. Pačia sveikiausia įmone šiais metais išrinktas Socialinių paslaugų centras. Jiems prizą ir pasidabruotą Kęstučio Dovydaičio specialiai sukurtą obuoliuką įteikė prizo steigėjas – Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas Petras Puskunigis. Jis taip pat pabrėžė, kad sveikata – brangiausias turtas ir teigė, kad, ko gero, ir obuolys konkurso simboliu pasirinktas ne atsitiktinai.

Pasak P. Puskunigio, dar senoliai kalbėjo, kad tas, kuris per dieną suvalgys po obuolį – išvengs daug ligų.

„Mes, žemdirbiai, ne tik įpareigoti paremti tokį konkursą, bet ir gaminti sveiką maistą“, – sakė mecenatas ir džiaugėsi Visuomenės sveikatos biuro iniciatyva būtent taip skatinti žmonių sąmoningumą gyventi sveikiau.

Beje, obuoliukais apdovanotos įmonės pasirodė gana tolygiai ir laimėtojai vienas nuo kito skyrėsi vos balu ar pusantro.

„Kova buvo tikrai atkakli“, – pripažino organizatoriai.

Pavyzdžiui, Socialinių paslaugų centras įvertintas 60 balų, „Draugas“ – 58,5 balo.

 Renginio metu saksofono garsais susirinkusius džiugino saksofonistas Kęstas Vievesis, kuris sveikindamas dalyvius pabrėžė, kad prie geros sveikatos prisideda ne tik mityba, bet ir tikėjimas, muzika, kelionės. Kuo sveikesnius užkandžius renginio dalyviams parūpino  „Kuchmistrai“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.