Kidulių pagrindinė mokykla: vieną laikiną keis kitas?

Praėjusių metų lapkričio mėnesį prasidėjusi istorija, susijusi su laikinai Kidulių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas einančiu Robertu Saku, tebesitęsia. Galo, ko gero, šioje istorijoje dar nematyti.

Kaip jau buvo minėta, viskas prasidėjo lapkričio mėnesį, kai mokyklos direktorė Nijolė Ūsienė išėjo į pensiją. Tuo metu reikėjo surasti laikinai direktorės pareigas užimsiantį asmenį, kuriuo nuo gruodžio mėnesio buvo paskirtas mokykloje ūkio dalies pavaduotoju dirbantis Robertas Sakas.
 
Praėjo kone septyni mėnesiai, kol birželio 3 d. rajono savivaldybės administracija prisiruošė paskelbti konkursą Kidulių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigoms užimti. Štai rugpjūčio 4 d. turėjo vykti atrankos posėdis, tačiau, kaip teigė administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, jis baigėsi neprasidėjęs, nes nebuvo gauta nė vieno kandidato paraiška. Tiesa, neoficialiomis žiniomis, R. Sakui privalomo gebėjimų testo išlaikyti nepavyko, tad konkurse dalyvauti jis negalėjo.

Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Rima Rauktienė antradienį vykusiame komiteto posėdyje Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Elvydo Pauliukėno paklausė, kokia šiuo metu situacija, kiek dar laiko R. Sakas laikinai eis šias pareigas ir „kada bus tikrasis vadovas, kad ir kas jis bebūtų“.

E. Pauliukėnas teigė, kad neįvykus konkursui netrukus turėtų būti paskelbtas naujas. Tuomet komiteto nariai tarpusavy prakalbo, jog dabartinis laikinai pareigas einantis direktorius, konkurse būtent dėl prieš tai minėtų priežasčių ir nedalyvavo.

„Jei būtų išsilaikęs privalomų gebėjimų testą, tai konkurse tikriausiai būtų ir dalyvavęs“, – svarstė rajono mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis.

Tiesa, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas prasitarė, jog laikinai šių pareigų R. Sakas negali užimti ilgiau nei vienerius metus, privalomų gebėjimų testą galimą atlikti taip pat tik kartą per metus. Galų gale komiteto narė Violeta Simonavičienė pasiteiravo E. Pauliukėno, kokių priemonių bus imtasi po kelių mėnesių, kai baigsis laikino vadovavimo laikas, jei paskelbus konkursą vėl neatsiras jame norinčių dalyvauti asmenų.

„Kažką reikės paskirti vietoj dabartinio laikinai pareigas einančio direktoriaus, jei nebus galima antrą kartą į šias pareigas laikinai paskirti to paties žmogaus“, – komentavo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.