Lietuvos informatikos olimpiadoje – sidabro medalis lukšiečiui

laukaitis d
Dominykas Laukaitis olimpiadoje užėmė antrą vietą. Asmeninio archyvo nuotr.

Pasibaigus rajoninėms olimpiadoms geriausiems mokiniams olimpiados tęsiasi toliau. Ne išimtis ir informatika. Šioje olimpiadoje po miestų ir rajonų olimpiadų yra organizuojama atranka į Lietuvos mokinių informatikos olimpiados finalą. Šiais metais atrankinį etapą sėkmingai įveikė ir į finalą pateko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos dešimtokas Pijus Bataitis ir tos pačios gimnazijos aštuntokas Dominykas Laukaitis.
 
Pasak Lukšių Vinco Grybo gimnazijos informatikos mokytojo Antano Burkšaičio, Dominykas nėra olimpiadų naujokas, nes jau praėjusiais metais jis buvo pakviestas atstovauti Lietuvai Europos jaunių informatikos olimpiadoje.

Šių metų finalinis etapas vyko nuotoliniu būdu kovo 21–22 dienomis. Mokiniai informatikos komisijos buvo stebimi dviem kameromis. Kiekvieną dieną sprendimams buvo skirtos penkios valandos, per kurias mokiniams buvo pateikta po tris užduotis. Mažiau susipažinusiems su olimpiadomis reikia pasakyti, kad bet kurios klasės moksleiviai, patekę į informatikos olimpiados finalą, paprastai nepriekaištingai žino visą vidurinio mokymo programos programavimo kursą, o daugelis – ir žymiai daugiau.

„Sėkmingai praėjęs visą olimpiadų maratoną (buvo keturi etapai) pagirtinai finaliniame etape pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivis Dominykas Laukaitis. Jis 7–8 klasių grupėje apdovanotas sidabro medaliu, diplomu ir specialiais rėmėjų prizais. Džiaugiamės mokinio sėkme ir linkime olimpiadose ir konkursuose toliau garsinti gimnaziją ir rajoną“, – sakė mokytojas A. Burkšaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.