Tarp daugiausiai darbuotojus atleidžiančių – ir „Lietuvos paštas“

AB „Lietuvos paštas“ atleidžia 90 darbuotojų – vykdo laiškininkų tinklo pertvarką. Lietuvos pašto nuotr.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiais metais tarp įmonių, kuriose numatyta atleisti daugiausiai darbuotojų, yra ir AB „Lietuvos paštas“, tad domina, ar tai palies ir Šakių rajoną.

Užimtumo tarnyba nurodo, kad AB „Lietuvos paštas“ atleidžia 90 darbuotojų – vykdo laiškininkų tinklo pertvarką.

Anot bendrovės komunikacijos projektų vadovo Luko Zadaracko, visoje Europoje, kartu ir Lietuvoje, besitraukiantis tradicinių pašto paslaugų poreikis ir besikeičiantys klientų poreikiai neišvengiamai veikia ir darbo procesų organizavimą Lietuvos pašte.

„Per pastaruosius penkerius metus tradicinių pašto paslaugų apimtys Lietuvoje sumažėjo perpus, dėl to 2023 m. buvo nuspręsta imtis laiškininkų tinklo pertvarkos – peržiūrėti laiškininkų aptarnaujamų apylinkių dydžius ir įvesti penkių darbo dienų savaitę visiems laiškininkams (iki šiol jos neturėjo Vilniuje ir Kaune dirbantys laiškininkai)“, – atsakyme „Draugui“ rašo L. Zadarackas ir priduria, kad, įgyvendinant tinklo efektyvinimo pertvarką, Lietuvos paštas iš viso atleido apie 400 laiškininkų. Apie pusę jų sudarė Vilniuje ir Kaune dirbantys laiškininkai, likusieji – dirbantys kitose šalies vietovėse. Konkrečiai Šakiuose ir Šakių rajone buvo atsisveikinta su septyniais laiškininkais.

„Laiškininkų tinklo pokyčiai visoje Lietuvoje vyko etapais iki 2024 m. pavasario. Svarbu pažymėti, kad minėtoji pertvarka neturėjo jokios įtakos Lietuvos pašto teikiamų pašto paslaugų kokybei“, – tikina bendrovės atstovas ir priduria, kad Lietuvos paštas nuolat vertina ir stebi laiškų bei siuntų srautų dinamiką skirtingose pašto apylinkėse, šiuo metu konkrečių planų papildomai pertvarkai Šakių pašto apylinkėse esą neturi.

Užimtumo tarnybos pranešime spaudai skelbiama, kad pirmąjį metų ketvirtį Užimtumo tarnyba gavo pranešimus iš 20 įmonių, kurios įspėjo 893 darbuotojus. Tai – dviem tokiais pranešimais daugiau nei pernai tokiu laikotarpiu. Atleidžiamų darbuotojų sąraše daugiausiai siuvėjų – 100, kitos profesijos pagal darbdavio pagrindinės veiklos specifiką – šaltkalviai, apdailininkai, pardavėjai, laiškininkai, programuotojai, siuntų skirstytojai ir kt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.